BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatAXA Fransa’nın Kovid yükünden kurtulma teklifi----

AXA Fransa’nın Kovid yükünden kurtulma teklifi

AXA Fransa’nın Kovid yükünden kurtulma teklifi
15 Haziran 2021 - 11:31 www.finansgundem.com

Korona virüs pandemisiyle birlikte iş kesintisine uğrayan birçok firma sigorta şirketlerinden tazminat talep ediyor. AXA Fransa yasal belirsizliği atlatmak amacıyla 15 bin müşterisine 300 milyon euroluk uzlaşma teklifi getirdi

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz gün dev sigorta şirketi AXA, Fransa’daki 15 bin restoran müşterisi için 300 milyon euroluk bir anlaşma teklifi açıkladı. Sigorta şirketi ‘standart poliçe’ sahibi işletmelerin iş kesintileri nedeniyle doğan kayıplarını bu anlaşma üzerinden karşılamayı hedefliyor.

Reinsurancene News’in haberine göre, Moody's Analisti Benjamin Serra, AXA Fransa’nın bu teklifiyle restoranlardaki Kovid-19 kayıplarının mali yüküyle ilgili belirsizliği azaltacağını söylüyor. Söz konusu restoranlar hasarsız iş kesintilerini kapsayan poliçe sahipleri olduklarından bir süredir sigorta şirketinden tazminat ödemesi bekliyordu.

AXA bu uzlaşma teklifinin geçerli olacağı sigorta sözleşmelerinin aslında idari kapatma uygulamalarını kapsamadığını belirtiyor. Ancak sigorta şirketi müşterilerinin Kovid-19 nedeniyle maruz kaldıkları kısıtlamalar ve iş kesintisi maliyetlerini geri kazanmalarına yardımcı olmak için fon sağlamayı teklif ettiğini açıkladı.

Anlaşma teklifine ilişkin Moody’s Analisti Serra, “AXA tarafından sunulan uzlaşma önerisi, kabul edilirse, iş kesintisi taleplerinin nihai maliyetleriyle ilgili belirsizliği azaltacaktır. Anlaşma aynı zamanda sigorta grubu ile müşterileri arasındaki geniş çaplı anlaşmazlıkların da giderilmesini de sağlayacak, bu da AXA’nın itibarını etkileyecektir” dedi.

AXA ve diğer sigorta şirketleri, pandemi ile ilgili iş kesintisi taleplerinin geçerliliği konusunda son 18 aydır içinde inceleme altına alındı.

Finansgundem.comun derlediği bilgilere göre, pandemi boyunca, iş kesintisi talepleri, sigortacılarla müşterileri arasında bir dizi hukuk mücadelesinin sebebi oldu. Sigorta şirketleri hiçbir zaman hükümet tarafından getirilen kısıtlamalardan kaynaklı iş kesintilerin poliçe kapsamında olmadığını savunuyor.

Dünya çapındaki bazı ülkelerin mahkemelerinde bu kilit öneme sahip konuya ilişkin poliçe sahipleri lehine karar verilirken ABD ve Avrupa’da ise yasal işlemler devam ediyor. Sigorta şirketlerinin bu davalar sonucunda ek tazminat ödemesi veya uzlaşma tekliflerinin kabul edilmesi ihtimali yabana atılır cinsten değil.

AXA’nın 167 milyon euroluk satışı tamamlandı

 

Darboğazların yatırım fırsatı yarattığı 5 sektör

 

Çin’de kargo rekoru: 1 milyar 740 milyon gönderi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)