BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisMorgan Stanley’den ofise dönüş çağrısı----

Morgan Stanley’den ofise dönüş çağrısı

Morgan Stanley’den ofise dönüş çağrısı
15 Haziran 2021 - 11:46 www.finansgundem.com

Morgan Stanley CEO’su çalışanların eylül ayında New York ofisine dönmelerini istedi.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Morgan Stanley’in CEO’su eylül ayında çalışanların büyük bir bölümünün bankanın Manhattan’da bulunan merkez ofisine dönmediği takdirde “hayal kırıklığına uğrayacağını” söyledi. Dev bankanın CEO’su James Gorman katıldığı bir sanal konferansta analistlere ve yatırımcılara yaptığı açıklamada, “New York’ta maaş almak istiyorsanız, New York’ta bulunmanız gerekiyor” dedi.

Wall Street’in geri kalanı gibi Morgan Stanley’in yaklaşık 70 bin çalışanı pandemi döneminde uzaktan çalışma sistemine geçti. Ancak son haftalarda rakip bankalar JPMorgan Chase & Co ve Goldman Sachs dönüşümlü bir sistemle çalışanlarını ABD’deki ofislerine çağırmaya başladı.

RTE’nin haberine göre, Gorman bankanın ofise dönüş politikalarının lokasyona göre değişiklik göstereceğini söyleyerek, bankanın Hindistan’daki 2 bin çalışanının bu yıl ofise dönmeyeceğinin altını çizdi. Bu hafta itibarıyla Hindistan’da 29 milyonun üzerinde korona virüs vakası bildirildi.

Oldukça fazla konunun ele alındığı konuşmada, Gorman bankanın ikinci çeyrekteki gelirlerinin “iyi göründüğünü” ve varlık yönetimi biriminde “yüksek ihtimalle” yeni bir satın alım daha gerçekleştirileceğini söyledi. Bankada yakın zamanda gerçekleşen liderlik değişimi konusunda Gorman önümüzdeki birkaç yıl CEO pozisyonunu bırakmayı planlamadığını ancak ihtiyaç olduğunda yerini alabilecek dört ya da beş kişi bulunduğunu ifade etti.

Gorman aynı zamanda yatırım şirketi Archegos Capital Management’ın iflasının ardından bankanın başlattığı iç soruşturma konusunda da açıklamalarda bulundu. finansgundem.com'un derlemesine göre, yatırım şirketinin iflasıyla birlikte, Morgan Stanley yılın ilk dönemlerinde 911 milyon dolar zarar ettiğini açıklamıştı.

Gorman yaptığı açıklamada Morgan Stanley’in banka tarafından desteklenen tüm büyük ve tek isimli marj pozisyonlarını gözden geçirdiğini ve endişe verici bir sonuca rastlanmadığını söyledi. Morgan Stanley ve diğer bazı bankaların müşterisi olan Archegos tek bir hissede yüksek düzeyde ağırlık sahibi olmasının ve bu hissenin aniden değer kaybetmesinin ardından tarihin en büyük marj çağrısıyla karşı karşıya kalmıştı.

AXA Fransa’nın Kovid yükünden kurtulma teklifi

 

Eski CEO'nun kaçış davasında baba oğuldan itiraf geldi

 

Goldman Sachs’ın yeni kripto para projesi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)