Ana SayfaRöportajlarŞahin Sucukları'ndan dev adımlar---

Şahin Sucukları'ndan dev adımlar

9 / 11
Şahin Sucukları'ndan dev adımlar
06 Mayıs 2014 - 09:23 www.finansgundem.com

MAKİNE SİPARİŞİNDE DÖVİZ BAZINDA CİDDİ DARBE YEDİK

-2013 yılını nasıl kapattınız?

Mustafa Demirpalta (Şahin Sucukları Genel Müdürü): Biz 2013’de beklentilerimizi karşıladık aslında.  Yaklaşık yüzde 45’e yakın bir ciro artışımız var. Bu bizim için iyi bir başarıydı. 2014’e baktığımızda bu 17 Aralık'ta başlayan süreç sadece bizi değil tüm Türkiye’yi hala etkiliyor. Hatta 30 Mart seçimlerinden sonra 'düzelir' dedik ama şimdi de Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Öyle zannediyorum ki insanlar ellerindeki nakitleri veya hazır değerlerini tutmak istiyorlar. Çünkü 1-2 ay ilerisini göremiyorlar. İnşallah, "2014 yılında da 2013 cirosunu yakalarız" diyorum ama büyümemiz aynı olmayacak.

-Kurlardaki yükselişten ne kadar etkileniyorsunuz?

Mustafa Demirpalta: Ambalaj ürünlerimizin tamamı dış kaynaklı geliyor. Bizim ithal ettiklerimiz çok az, ama aracılarımız ithal ediyor. Dolayısıyla o manada bizi de etkiliyor. Bu yeni yatırımımız olan fabrikamızda sipariş ettiğimiz büyük makinelerde döviz bazında ciddi bir darbe yedik. Tek dövizde değil, faizdeki artışta etkiledi maalesef.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster