Ana SayfaRöportajlarŞahin Sucukları'ndan dev adımlar---

Şahin Sucukları'ndan dev adımlar

6 / 11
Şahin Sucukları'ndan dev adımlar
06 Mayıs 2014 - 09:23 www.finansgundem.com

“ŞU ANDA 40 LİRANIN ALTINDA SUCUK SATILAMAZ”

-Sucuk neden pahalı? Fiyat neye göre belirleniyor?

Salih Fazlıoğlu: Şimdi merdiven altı diye tabir ettiğimiz firmaların ürünlerini bir tarafa bıraktığımızda gerçek sucuktan bahsettiğimizde, gerçek sucuk yüzde 85-90 et, yüzde 10-15’de baharat ve sarımsaktır. Şimdi bizim aldığımız kemikli etin fiyatı 17 liradır. Bu aldığımız etten yüzde 17 kemik çıktığında, 21.500 liraya sadece kemiksiz et elde ederiz. Bunun üzerine eklediğimiz baharat vs. çok ciddi paradır. Şimdi bunun kuruması ve fermante olması lazım. Bu da yüzde 20’ye kadar da su kaybeder. 24-25 lira bu haliyle maliyet çıkar ve artı işçilikleri var. Eklenen işçilikle bizden çıkan fiyatı 30 liranın üzerine çıkar. Gerçek sucukta şu anda rafta 40 liranın üzerinde satılan sucuklardır. 40 liranın altında olamaz şu anda.

-Şu anda et fiyatları ve hayvan ithalatı ne durumda?

Salih Fazlıoğlu: Bütün meslektaşlarım kesin beni kınayacak ama et fiyatları iki sene önceki fiyatlarla aynı ve et pahalı değil. Ama dünyadaki fiyatlarla karşılaştırırsak evet Türkiye dört kat pahalı et yiyor. Bu doğru. Bir tarım ülkesi olmamıza rağmen bu hiç hoş değil. Türkiye’de et neden pahalı? Bu tamamen devlet politikası. İnşallah devlet büyüklerimiz bu sorunu zaman içinde çözecekler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster