Ana SayfaRöportajlarŞahin Sucukları'ndan dev adımlar---

Şahin Sucukları'ndan dev adımlar

3 / 11
Şahin Sucukları'ndan dev adımlar
06 Mayıs 2014 - 09:23 www.finansgundem.com

“SEKTÖRDE YÜZDE 30 DARALMA OLDU”

-2013 yılı sizin açınızdan nasıl geçti?

Salih Fazlıoğlu: Aslında 2013 geçmedi. Bu Gezi olaylarıyla başlayıp, arkasından 17 Aralık süreciyle devam eden sürecin faturası ağır oldu. Yani bundan tüm Türkiye etkilendi. Tüm sektörlerde neredeyse yüzde 30 daralma oldu ve bu tüm verilere de yansıyacak. Bir de biliyorsunuz önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var ve önümüzdeki sene de genel seçimler olacak. Bu psikoloji doğru değil. Aslında bakın patronlar ne istiyor? Ne olur işçiye zam yap, emekliye zam yap. Şu anda benim tek beklentim asgari ücretlere Allah rızası için zam yapsınlar. Emin olun altı aydır bunu söylüyorum. İşçime, aşçıma zam yap. Ben zaten zam yapıyorum. Geçen sene yüzde 15 zam yaptım. Bu sene versinler yine yüzde 15 zam yapacağım. Çünkü o kadar bir baskıya alındık ki. Şimdiye kadar tamam çok güzel bir yönetim var, çok güzel bir siyasi istikrar var. Bunları destekliyoruz ama sağlık ve eğitimle bu insanların karnı doymuyor. Bu yüzden şart.

Yine başa dönelim sahiden özellikle 6’ıncı aydan sonra 2013 iyi geçmedi. Piyasa daraldı, sıktı sıktı tek et piyasası değil, bütün piyasa etkilendi. Şu anda Türkiye’nin tek sorunu bence sessizlik ve en kısa zamanda işçiye ve emekliye zam yapılması. En azından şu yüzde 50’lik kaybı bugünden itibaren geriye verilmesi lazım. O zaman belki biraz daha rahatlar. Evet belki 3-5 puan enflasyon artar ama en azından halkın yüzü güler.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster