Ana SayfaRöportajlarŞahin Sucukları'ndan dev adımlar---

Şahin Sucukları'ndan dev adımlar

2 / 11
Şahin Sucukları'ndan dev adımlar
06 Mayıs 2014 - 09:23 www.finansgundem.com

“BİZ MARKA VE AR-GE’YE ÇOK CİDDİ YATIRIM YAPIYORUZ”

Finansgundem.com: Şahin Sucukları için yapılan yeni tesisleri biraz anlatır mısınız? 

Salih Fazlıoğlu (Şahin Sucukları CEO'su) : Bizim sektörde markaya yatırım yapan ve markaya önem veren ciddi şekilde branşlaşmış olan sadece et üzerine giden tek firmayız diyebiliriz. Tabi ki büyük firmalarımız var Pınar Et gibi, Maret gibi. Ama bunlar holding bünyesinde. Aile firması olup da ulusal olan bizden başka firma yok. Biz marka ve AR-GE’ye çok ciddi yatırım yapıyoruz.

1940 yılında burası adı konmamış et üzerine ilk Organize Sanayi Bölgesi'dir. İnşallah 2015’in sonuna doğru da yeni yatırımımız olan Mimar Sinan Organize Sanayi Bölge’sinde faaliyette olacağız.  Burası havaalanına yaklaşık 17 km uzaklığında. 2015’in sonuna kadar yeni yerimize taşınmayı düşünüyoruz. Bu yeni yerimiz 43 bin metrekare kapalı alan ve aşağı yukarı 70 bin metrekarelik bir alana kurulacak. Bir de burası yeşil fabrika olacak ve kendi enerjisini kendi üretecek.  Brezilya’dan Hindistan’a kadar, işlerinde branşlaşmış, en üst seviyeye gelmiş, dünyanın her yerinden çözüm ortaklarımız var. Ürün, raf ömrü 60 ila 90 gün arasında artı 4 derecede, donmadan, hiçbir kimyasala maruz kalmadan, sadece ambalajla dışarıyla temas ilişkisi kesilerek ilk günkü tazeliğiyle ve proteiniyle korunacak.

Bu bizim yapacağımız yatırım Avrupa’da son üç yılda bu sektöre yapılan en büyük yatırım. Bu yatırımımız tam bittiğinde 100 milyon euroyu bulacak. Fakat biraz aşamalı geçeceğiz. Çok hızlı geçmeyeceğiz.

Yeni yatırımımız Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın en moderni olduğunu iddia ettiğimiz bir yer ki bunu da çok ciddi şekilde basında anlatacağız.  10-15 dakikalık video çekimleri yapıp aynı anda tüm kanallarda göstereceğiz. Hatta internet üzerinden direkt canlı yayına girip ürünün imal edildiği anı gece 2’de de olsa, sabah saat 10’da da olsa anında seyredebilecekler.

Ne kadar bir istihdam yaratılacak?

Bizim işler biraz dalgalıdır. Yani sezonluk çalışanlarımız var. Şu anki çalışan sayımız baktığımızda 180 ila 200 kişi arasında. Fakat dediğim gibi bu bazı dönemlerde 300’e kadar çıkıyor. Yeni yerimizde minimum çalışan sayısı 500-600 kişi arasında olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster