Ana SayfaRöportajlarŞahin Sucukları'ndan dev adımlar---

Şahin Sucukları'ndan dev adımlar

8 / 11
Şahin Sucukları'ndan dev adımlar
06 Mayıs 2014 - 09:23 www.finansgundem.com

“SUCUK, RUM VE ERMENİ KÜLTÜRÜDÜR”

-Dünyada en çok sucuk ve pastırmayı kimler yiyor? Yurt dışına ihracatınız var mı?

Salih Fazlıoğlu: Sucuğun asıl tüketim yeri Ermenistan’dır. Sucuk, Rum ve Ermeni kültürüdür. Ermenilerle çok ciddi dostluklarımız ve ikili ilişkilerimiz var. Ama ülkeler arasındaki problemlerden dolayı ihracat olmuyor. Ermenistan’dan, Güney Kıbrıs’tan, Yunanistan’dan çok ciddi talep var. Ama oralara satamıyoruz. Bizim yurt dışına ihraç ettiğimiz ülkeler Kuzey Irak, Suriye, Gürcistan. Ama asıl pazar Ermenistan, Amerika ve burnumuzun dibindeki Güney Kıbrıs ile Yunanistan. Biz istiyoruz ama siyasi otoritenin bu işleri açması lazım.

Eğer serbest bölgeye tesis kurabilirsek ve hayvanları Avrupa’dan alırsak (orada et ucuz) taze taze paketlenmiş olarak, dondurulmadan Arap ülkelerine satmak istiyoruz. Belki Yunanistan ve Ermenistan’a da ulaşabiliriz. Serbest bölgede, en azından Arap ülkeleriyle et ticaretimiz çok ileriye gidecektir. Çünkü onlar hep dondurulmuş et alıyorlar, böyle taze et sunulmuyor. Arap Yarımadasında çok ciddi et ithalatı var.

-Et ithalatı yapılmalı mı?

Salih Fazlıoğlu: Bence et ithalatı şu durumda yapılmamalı. Şu aşamada canlı hayvan ithalatı yapılmalı. Canlı hayvanın gelmesi ve üretimin Türkiye içinde olması lazım. Bakın Türkiye’de tarım politikası çözüldüğü anda çok bir çok problem de ortadan kalkacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster