Ana SayfaRöportajlarŞahin Sucukları'ndan dev adımlar---

Şahin Sucukları'ndan dev adımlar

11 / 11
Şahin Sucukları'ndan dev adımlar
06 Mayıs 2014 - 09:23 www.finansgundem.com

EĞER ŞARTLAR OLUŞURSA 2016'DA HALKA AÇILMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

-Halka açılmayı düşünüyor musunuz?

Mustafa Demirpalta: Bakın biz 3-4 yıl öncesinden düşündüğümüz bir şey borsaya açılmak.  Borsaya açılmak hedefimiz hep vardı zaten. Eğer şartlar oluşursa 2016’da bir halka arz düşünüyoruz. 2016 bizim hedefimiz ama şartlar var. Şöyle ki, eğer fonla ortaklık gerçekleşirse ki onlar şirketi 3-4 yıl içinde büyütüyorlar ve çıkışta da borsaya arzla çıkıyorlar. Başka türlü çıkma şansları da yok. O zamana kadar da şirketin bilançoları düzgün hale geliyor. Ve borsada artık şirketlere eskisi gibi kör gözle bakmıyor. Dediğim gibi yabancı fonla ortaklığımız olursa halka arz süreci 3-4 sene sonra ancak olur.

-Aile şirketleri neden borsaya sıcak bakmıyor?

Mustafa Demirpalta: Ben aynı zamanda bağımsız denetçiyim. Şu anda benim bildiğim kadarıyla Kayseri’de beş şirket borsada. Özellikle Anadolu şirketlerinin girmemesinin nedeni , Anadolu insanı karşısında helalleşebileceği insan arıyor. En az yüzde 20 hissenizle bir ortak alıyorsunuz ve bu insanları görmenizin imkanı yok. Anadolu’nun yapısı bu. Bakın orada hak hukuk var. Birilerinin hakkını verebilecek miyiz veremeyecek miyiz, birilerinin hakkına tecavüz edecek miyiz etmeyecek miyiz. Yani kendimizi tam bir kurumsal yapıya getirip, hakikaten kurallarımızı koyup ona göre hareket etmemiz lazım.  Anadolu insanı birde şöyle düşünüyor eğer borsaya açılırsa siz onların elindeki oyuncaklarını almış oluyorsunuz. Kimse oyuncağını vermek istemiyor. Yani patronlar bundan çok memnun olmuyorlar. Patronlara yeni oyuncaklar verip eski oyuncaklarını elinden almak lazım.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster