Ana SayfaRöportajlarPegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar---

Pegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar

6 / 11
Pegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar
16 Şubat 2014 - 09:14 www.finansgundem.com

BİZİM SIKINTIMIZ REKABETTEN DEĞİL, REKABETE GİREMEMEKTEN

- “THY kamu şirketi olduğu için korunuyor, rekabet şartları eşit değil” mi diyorsunuz? 
Serhan Ulga:
Özel şirketler arasında Türkiye’nin 4 saat doğusuna, 5 saat batısına uçabilen başka bir hava yolu yok. Böyle bir iş planı olan, modeli olan, misyonu olan, ortaya çıkıp, “Ben bunu talep ediyorum” diyen başka bir havayolu şirketi yok. Sektörde Onur Air, Atlas ve Bora Jet var… Bora Jet THY’nın alt işlerini yapıyor. Atlas sadece tatil beldelerini ne uçuyor. Yani 10-12 tane hatta uçuyor. Yurt dışına girerler, 2-3 ay uçarlar, çıkarlar. Daha çok ETS’nin taşımacılığını yaparlar. Bir de sivil havacılıktan aldıkları, onlara bahşedilen İstanbul-Erbil, İstanbul-Bağdat  gibi değerli hatlar var, onlara uçarlar. Mesela Moskova’da 20 tane hava üssü var, bunun 20’si de THY’de… Bunun üzerine 7 eklenti yapıldı 3 tanesi bize verildi, 4 tanesi ortada yok. Biz tahmin ediyoruz bunun kime gideceğini, Nisan ayında ortaya çıkar. 

-Kime gidecek? 
Serhan Ulga: Kesin onlar da THY’ye verilir. Biz isteriz ki eşit dağılım olsun. İngiltere’de bu şekilde bir olay olduğu zaman diyelim ki 8 tane ek geldi, herkesi bir araya topluyorlar, önceki 20 hattı da ekliyor, 28’ini dağıtıyorlar. Bizim sıkıntımız rekabetten değil, rekabete girememekten…  Yarışa bir girsek sorun kalmayacak. Ayrıca ikimiz de elma satmıyoruz. Onlar elma satıyorsa biz armuda yakın bir şeyler satıyoruz çünkü, bizim ürünümüz farklı. Aslında öyle bir risk de olmaması lazım… Başkasının bagajına para vermek istiyorsan, başkasının yemeğini finanse etmek istiyorsan git orada uç. İstemiyorsan gel bizimle uç. Biz de alakart sistem var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OKUR16 Şubat 2014 23:07

    Okur böyle keyifli yazılar görmek istiyor, Haberi yazanın ellerine sağlık borsa, şirket, dolar beni ilgilendirmez ama bu uslup yazıyı sonuna kadar okuttturuyor!

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster