Ana SayfaRöportajlarPegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar---

Pegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar

5 / 11
Pegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar
16 Şubat 2014 - 09:14 www.finansgundem.com

REKABET ORTAMI OLSUN, YOLCULAR KAZANSIN, İYİ OLAN KAZANSIN

-Bu konuda karar merci kim? 
Serhan Ulga: 
Bunu Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yönetiyor. Her yere sadece biz uçalım derdinde değiliz. Herkes uçabilsin, herkes oraya yatırım yapabilsin istiyoruz. Bir rekabet ortamı olsun, yolcular kazansın, iyi olan kazansın. Örneğin yıllardan beri Türkiye- Kırgızistan hattına sadece THY uçuyor, sadece onlar kazanıyor. Başka hava yolları yok. Arada çıkan oluyor,  3-4 ay uçuyorlar, sonra bitiyorlar. Çünkü sermayeleri yetersiz, uçakları eski. Biz çıktık uçmak için Türkiye’den izin alamadık gittik orada şirket kurup Kırgızistan’ın hava hatlarını alarak oradan Türkiye’ye uçuyoruz. 

-Neden size izini vermiyorlar? Sadece THY’yi korumak için mi? 
Serhan Ulga:
 Vermemelerinin nedeni Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun inceleme raporunda var. Raporda diyor ki; “Ülkemizde sivil havacılığın hızla gelişmekte olması ve THY dışında özel hava yolları işletmelerinin de girmesine rağmen hava trafik haklarının dağıtımındaki sorunlar, sektörün mevcut yapılarının havacılık piyasasının mevcut gelişimini sınırlandırabileceği…” Söyleyebileceğinin en yumuşağını söylemiş. Ben demiyorum, DDK diyor. 
Bu konuda Rekabet Kurulu kararları var. Biz THY’yi Rekabet Kurulu’na şikayet etmiştik. Cezalandırmamaya karar verdiler. Biz İdari Mahkeme’den geri çevirdik.  Tekrar Rekabet Kurulu gündemine girdi. Dolayısıyla orası çok açık, net ve şeffaf değil. Örneğin Umre ile ilgili başvurumuz kaç aydır bekliyor! Karşıdan izin alındı, her şey hazır ama bize cevap vermiyorlar. Şimdi Pegasus’u Umre içine katmıyorsan demek ki başka birilerine tekel olarak izin veriyorsun. O zaman ne oluyor? Hacı adaylarımız daha fazla para ödüyorlar. Belki de ne para ödediklerini bilmiyorlar, rekabet olmuyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OKUR16 Şubat 2014 23:07

    Okur böyle keyifli yazılar görmek istiyor, Haberi yazanın ellerine sağlık borsa, şirket, dolar beni ilgilendirmez ama bu uslup yazıyı sonuna kadar okuttturuyor!

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster