Ana SayfaRöportajlarPegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar---

Pegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar

2 / 11
Pegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar
16 Şubat 2014 - 09:14 www.finansgundem.com

MALİYETLERİMİZ DÜŞÜK OLDUĞU İÇİN FİYATLARI DÜŞÜK TUTABİLİYORUZ

Finansgundem.com- Son günlerde hisseleriniz çok hareketli. Bunun sebebi nedir? Şirkete ilişkin bir bilgi ya da beklentiden ötürü mü, yoksa spekülatif mi?

Serhan Ulga: 
Hisselerimiz 18.40 liradan halka açıldı. Buradan 42, 43 liralara çok hızlı bir şekilde gitti. Bunun dışında 17 Aralık sürecinden sonra ortaya çıkan belirsizlik var… Özellikle gelişmekte olan ülke ekonomilerinde bir kan kaybı var. Bizim gibi cari açığı yüksek ülkelerde bunun finansmanı için dışarıdan yatırım için para girmesi gerekiyor. Paranın yatırıma gelmesi için de ekonominin stabil olması gerekiyor.  Bu bir nebze sorgulandığında ve FED’in yaptığı açıklamalardan sonra paranın kaynağı azaldığında “Türkiye ne kadar büyür?” sorusu ortaya çıkıyor. 

-Pegasus’un halka açık olan kısmını artırmayı düşünüyor musunuz?
Serhan Ulga: 
Şu an bu konuda bir çalışmamız yok. 

-Büyümeye ilişkin beklentilerde düşüş var. Bu sizi nasıl etkiler?
Serhan Ulga
: Büyüme ile birebir bağı olan aracılık sektörü var… Yani büyümenin 2 katı kadar nerdeyse bir ilişki olabiliyor. Diyelim ekonomi 100 birim büyüyorsa bizim sektörün büyümesi 200 birim olabiliyor. Şimdi Türkiye’nin büyümesine ilişkin beklentiler yüzde 7’lerden 2’lere indi. Gelişmekte olan ülkedeki bir hisseye yatırım yapmanın en büyük hikayesi büyüme beklentisi…  Onun dışında birçok riski var… Cari açık riski var, kur riski var, yönetim riski var. Dolayısıyla para çıkmaya başladı. Aslında en yavaş da bizim hissemizden çıktı. Ama bu çıkış aynı zamanda bir alım için de fırsat oldu, çıkanlar tekrar girdiler, bir bölümü tekrar çıkmış olabilir. Biz bunun detayını izlemiyoruz ama bu hareket bizim performansımızdan ya da havayolu sektörünün durumundan kaynaklanmıyor.  Tamamen piyasalardaki gelişmelerin yansımalarından kaynaklanıyor.  
Türkiye’nin büyümesi en son yüzde 2.2’ye revize edildi. Eskiden, mesela 2006, 2007 yıllarında olsaydı yüzde 6 büyüme konuşuluyordu. Ona rağmen bizim sektördeki büyüme iyi gidiyor. Misafir sayımız bu yılın Ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24 büyüdü. Ocak, Şubat ayları bizim sektör için çok önemlidir. Demek ki hava yolları henüz etkilenmedi. Ayrıca Pegasus’un dinamiği farklı… Bizim maliyetlerimiz düşük olduğu için fiyatları düşük tutabiliyoruz. Düşük ücret olmayan bir talep de yaratabiliyor. 

-Yani hissedeki hareket size özel bir durumdan değil, piyasalar ve ülkenin genel gidişatıyla ilgili diyorsunuz… 
Serhan Ulga:
Gelişmekte olan ülkelerdeki genel sıkıntının yanısıra politik çalkantılar, belirsizlik BİST’i 70 binlerde yaklaşık 10 bin puan kaybettirdi. Şu anda 64 binlerde. Endekste nerden bakarsanız yüzde 15-20 oranında bir değer kaybı var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OKUR16 Şubat 2014 23:07

    Okur böyle keyifli yazılar görmek istiyor, Haberi yazanın ellerine sağlık borsa, şirket, dolar beni ilgilendirmez ama bu uslup yazıyı sonuna kadar okuttturuyor!

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster