Ana SayfaRöportajlarPegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar---

Pegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar

10 / 11
Pegasus CFO’su Ulga’dan çarpıcı mesajlar
16 Şubat 2014 - 09:14 www.finansgundem.com

BİZİM YÖNETİM KURULUMUZ VE BAĞIMSIZ ÜYELERİMİZ GÖSTERMELİK DEĞİL

-Türkiye’de halka arzından hemen sonra kurumsal yönetim derecelendirme notunu açıklayan ilk şirketsiniz. Bu sizin için ne ifade ediyor? 
Serhan Ulga
: Evet, halka açılır açılmaz 8 ay içinde bu kurumsal yönetim derecelendirmesini alıp o lige katılan tek hava yolu biziz. Rakiplerimiz yapmaya çalışsalar da 3-5 yıl sürebilir.  Katılır katılmaz 10 üzerinden 8.13’lük notu aldık. Biz 8 yıl içinde bunu buraya kadar getirdik. Bizim Yönetim Kurulumuz ve Bağımsız Üyelerimiz göstermelik değil. Hepsi işinin erbabı uzman kişiler. Yönetim Kurulu’nun ‘dur’ dediği zaman yönünü değiştirdikleri pek çok karar oldu. Hani öyle, ‘kararlara bakmadan, girip imza atalım, çıkalım’ gibi bir şey olmuyor. Ne tartışmalara sahne oluyor yönetim kurulları. Hala da öyle… Zaten o biterse dinamizm bitiyor. Hiçbir şey sonsuza kadar mükemmel olamaz, her şeyin daha iyisi var ve biz bu konuyu çok önemsiyoruz. 

-Sektörün sorunlarına ilişkin çözüm beklentileriniz nedir? Sektörün en önemli sorunu nedir? Bunlar için neler yapılmalı? Bu sorunlar çözülürse sektör için, sizin için ne olur?
Serhan Ulga
: Sektörün büyümesi, önünün açılması için maksimum kuralcı ve koruyucu yapıların liberalleşmesi, herkese açık ulaşım, rekabet olanağının sağlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yapılar herkese eşit uzaklıkta olmalı. Ekonominin iyileşmesi, ticaretin büyümesi için hava yolu lazım. Hava yolu olmadan kimse Kazakistan’dan, Rusya’dan otobüsle buraya iş yapmaya gelmez. İş adamları, araştırmacı, öğrenci, turist gelecek, gidecek. Hakların dağılması için şeffaflaşan bir platform, bir dağıtım sistemi gerekiyor. Herkes bilmeli, hiçbir soru işareti olmaması gerekiyor. Ben, ‘girdiğimde bundan nasıl çıkarım’ı 3 aşağı 5 yukarı ölçebiliyor olmam lazım. Daha da önemlisi, “Hastalıklı hava yollarını koruyacaklarına tüketiciyi korusunlar” diyoruz. THY’nin Nisan 2013’te İstanbul-Bişkek’le İstanbul- New York arası fiyatları aynıydı. Hatta İstanbul-Bişkek biraz daha pahalı idi, 600 euro civarındaydı. Biz 130 eurodan girdik, onlar hemen yüzde 30-40 indirdiler fiyatlarını. Biz onlardan hala yüzde 20-30 aşağıya satıyoruz. (FOTOĞRAFLAR: SİNAN ÖZEL)

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OKUR16 Şubat 2014 23:07

    Okur böyle keyifli yazılar görmek istiyor, Haberi yazanın ellerine sağlık borsa, şirket, dolar beni ilgilendirmez ama bu uslup yazıyı sonuna kadar okuttturuyor!

BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster