Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

5 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Avrupa Merkez Bankası

Başkan: Christine Lagarde
Mevcut gösterge faiz: - % 0.5
2020 yılı sonu için tahmin: - % 0.5 

Avrupa Merkez Bankası (AMB), ihtiyaç duyulduğunda teşvikleri artıracağı taahhüdünde bulundu, ancak yetkililer, önceki Başkan Mario Draghi'nin yavaşlayan Euro Bölgesi ekonomisini desteklemek için oldukça kapsamlı bir paket için bastırmasının ardından kamuoyuna yaptıkları açıklamalarda ara verilmesi taraftarı olduklarını kaydettiler.

Politika yapıcılar artan bir şekilde, bankaların karlılığının azalması ve finansal istikrara yönelik riskler gibi kurumun negatif gösterge faizinin yıkıcı yan etkilerini işaret ediyorlar ve Draghi sonrası göreve gelen Christine Lagarde, 2003'ten bu yana yapılacak ilk stratejik gözden geçirmenin bir parçası olarak bu konunun değerlendirmeye alınacağı sözünü verdi. 

Ekonomistler ve yatırımcılar, 2020'nin bütününde ve sonrasında, faizlerin değiştirilmemesini ve parasal genişlemeye (QE) devam edilmesini bekliyorlar. Ancak merkez bankası, ekonomi ticaret belirsizliklerinden ya da Euro Bölgesi imalat sektöründeki erimenin hizmet sektörüne de yayılmasından kaynaklanabilecek güçlüklerle karşılaşırsa tekrar test edilebilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster