Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

7 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

İngiltere Merkez Bankası

Başkan: Mark Carney
Mevcut gösterge faiz: % 0.75
2020 yılı sonu için tahmin: % 0.75 

İngiltere Merkez Bankası 2020'de nihayet yeni başkanına kavuşacak ve böylelikle Mark Carney'in halefi için devam eden kaotik araştırma süreci sona ermiş olacak. 

Boris Johnson'ın Aralık seçimlerinden kesin zaferle çıkması ile birlikte, hükümet hem ülkeyi 31 Ocak'ta Avrupa Birliği'nden çıkarmak için yolu açtı ve hem de merkez bankasının başına Kanadalı Carney'in ardından Andrew Bailey'i getirdi. 16 Mart'ta göreve başlayacak olan Bailey, küresel yavaşlama ve süregelen yatırım kıtlığı ile uğraşmak zorunda kalacak. En endişe verici olanı ise, Başbakan Johnson uzatma istemezse, İngiltere'nin gelecek yılın sonuna kadar AB ile ticaret anlaşması yapma gerekliliğinden dolayı, diğer bir Brexit son tarihi sorununun oluşmakta olması. 

Şimdilik, görünüme ilişkin endişe, İngiltere Merkez Bankası'nın 9 politika yapıcısından ikisinin faiz indirimine gitmeyi istemesinde yatıyor. Tüm gözler, Johnson'ın kazanması ve Brexit gelişmelerinin tabloyu değiştirip değiştirmeyeceğinde olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster