Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

6 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Japonya Merkez Bankası

Başkan: Haruhiko Kuroda
Mevcut gösterge faiz: - % 0.1
2020 yılı sonu için tahmin: - % 0.1 

Japonya Merkez Bankası için 2020'de görünüm, hükümetin büyümeyi desteklemek için harcama paketini açıklaması ve küresel ekonomideki iyileşme işaretlerinin ardından biraz daha parlak görünüyor. Bu durum Banka'yı şimdilik muhtemelen politikasını sabit tutmaya yöneltecek. Gözterge faiz halihazırda eksi bölgedeyken ve bilançosundaki varlıklarının toplamı ülke ekonomisinin büyüklüğünü aşmışken, Banka'nın sözlü yönlendirmesinin eğilimin gevşeme şeklinde olduğunu işaret etmesine karşın, aşılması gereken çıta halen yüksekte. 

Öte yandan, Başkan Haruhiko Kuroda ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki gelişmeleri ve sonbahardaki satış vergisi artışından kaynaklanabilecek ekonomik hasarı dikkatle izleyecek. Bazı ekonomistler, vergi artışının etkisinin politika yapıcılarının umduğu üzere önceki artışlara oranla daha küçük olabileceği yolundaki görüşlere kuşku ile bakmaya başladılar. Ancak bu durum Japon yeninde hasar verici bir yükselişe neden olabilir ve Japonya Merkez Bankası'nın harekete geçmesini sağlayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster