Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

9 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası

Başkan: Yi Gang
Mevcut 1 yıllık en iyi borç verme faizi: % 4.35
Mevcut 7 günlük APİ ters repo faizi: % 2.50
2020 yılı sonu için tahminler: % 4.35; % 2.35 

Çin Merkez Bankası'nın (PBOC) 2019'da geniş çaplı parasal genişlemeye başlayacağını öngören analistler hayal kırıklığına uğradı ve Başkan Yi Gang 2020'de teşvik için ılımlı ve hedefli bir patika izleyeceğini belirtti. Bununla birlikte ekonomistler, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde zayıflığın kötüleşmesi durumunda merkez bankasının büyümeyi desteklemek için bu yıl tercih ettiği bir yöntem olan rezerv karşılıklarının düşürülmesi yoluyla sisteme nakit vermeyi sürdürmesini bekliyor. 

Genişlemeye yönelik temkinli yaklaşımı Çin'in stagflasyon ile mevcut mücadelesi şekillendiriyor. Tüketici fiyatlarındaki artış gıda fiyatlarının etkisiyle PBOC'nin yüzde 3'lük hedefini aşarken, buna üretici fiyatlarındaki düşüş eşlik ediyor. Ekonomistler mevcut durumda ekonomik büyümenin gelecek yıl yüzde 6'nın altına gerilemesini bekliyor. 2018 GSYİH verisinde yapılan yeni bir revizyon ekonominin bu on yılda ikiye katlanması yönündeki çoktandır devam eden hedefe daha kolay ulaşılabileceğini gösterdi. Bu durum PBOC'nin omuzlarındaki büyümeyi suni olarak destekleme yükünü azaltıyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster