Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

8 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Kanada Merkez Bankası

Başkan: Stephen Poloz
Mevcut gösterge faiz: % 1.75
2020 yılı sonu için tahmin: % 1.75 

Başkan Stephen Poloz yüzde 1.75 ile 2019 yılını önde gelen gelişmiş ekonomiler arasında en yüksek politika faiziyle kapatacak ve fazin bu ünvanı Poloz'un Haziran ayında yedi yıllık görev süresinin sona ermesine kadar koruması bekleniyor. Kanada Merkez Bankası'nın küresel gevşeme trendine direnç göstermesi için iki sebebi var; enflasyon son bir yıldır yüzde 2 hedefinin yakınında ve politika yapıcılar borçlarda daha fazla artışa neden olmamak için temkinli. 

Kanada Merkez Bankası'nın bu aykırı statüsünden kaynaklanan temel olumsuz faktör, ihracatçı şirketleri olumsuz etkilemekte olan güçlü para birimine yol açması. Ancak Kanada Merkez Bankası üzerinde Fed ve diğer merkez bankalarının fazi indirimlerini yakalaması yönündeki baskı azalıyor. Dünya ekonomik görünümünün istikrar kazanmakta olduğuna ilişkin işaretler var ve piyasalar küresel parasal gevşemenin daha da devam edeceği yolundaki beklentilerini geriye çekiyor. Bu durum Kanada Merkez Bankası'nın ayrışan politika yolunu Poloz'un yerine gelecek yeni başkan için daha az riskli kılıyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster