Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

10 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Hindistan Merkez Bankası

Başkan: Shaktikanta Das
Mevcut repo faizi: % 5.15
2020 yıl sonu için tahmin: % 4.7 

Hindistan Merkez Bankası (RBI) büyük bir ihtimalle faiz indirimlerine -belki 2020 ortasında ve manşet enflasyon yatıştığı zaman- devam edecek. Soğan fiyatları enflasyonu RBI'nın yüzde 2 – 6 hedef aralığının üst kısmına yaklaştırırken politika yapıcıların altı yıldan uzun süredir en zayıd büyümesini kaydeden ekonomiyi destekleme imkanını sınırladı. 

RBI'nın bu yıl arka arkaya beş toplantıda toplam 135 baz puan faiz indirmesinin ardından Aralık'ta indirimlere sürpriz bir şekilde ara vermesinin nedeni enflasyonun beklentinin çok üzerine tırmanmasıydı. Bununla birlikte Başkan Shaktikanta Das parasal genişleme için daha fazla alan bulunduğunu net bir şekilde belirtti. 

Bloomberg ekonomistleri diyor ki: RBI'ın Aralık'ta sürpriz bir şekilde beklemeye geçmesi soğan fiyatlarında geçici bir yükselişin manşet enflasyonu düşen büyümenin üzerine çıkarmasından daha fazla endişe duyduğunun sinyalini veriyor. Merkez bankasının faizleri Şubat ayında da -soğan fiyatlarındaki yükselişin sürecek olmasından dolayı- değiştirmemesini bekliyoruz. RBI'nın genişlemeci duruşu daha fazla genişlemenin mümkün olduğunun sinyalini veriyor.” dedi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster