Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

13 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Güney Afrika Merkez Bankası

Başkan: Lesetja Kganyago
Mevcut ortalama repo faizi: % 6.5
2020 yıl sonu için tahmin: % 6.25 

Güney Afrika Merkez Bankası ekonominin üçüncü çeyrekte beklenmedik ölçüde küçülmesi ve elektrik kesintileriniikinci resesyon riskini gündeme getirmesinin ardından genişleme baskısıyla karşı karşıya. Enflasyon dokuz yılın düşüğünde ve yüzde 3 – 6 hedef aralığının alt kısmına yakın seyrediyor. 

Yine de Para Politikası Komitesi ekonomik büyüme üzerinde baskı oluşturan politika belirsizliği ve kamu finansmanının bozulması gibi bazı faktörlerin büyük bir ihtimalle faiz indirimini önleyeceğini net bir şekilde belirtti. Başkan Lesetja Kganyago 2019'un son PPK toplantısında “Para politikasını hükümtin başarısızlığını telafi etmek için kullanmak başarıya ulaştırmaz.” demişti. 

Güney Afrika'nın yatırım yapılabilir seviyedeki son kredi notunu (Moody's Investors Service) 2020'de kaybetme beklentisi de genişlemenin önüne geçebilir. Bu adım büyük ölçüde fiyatlanmış olsa da muhtemelen randı zayıflatacaktır. Başkan Yardımcısı Kuben Naidoo not indiriminin Güney Afrika tahvillerinde 5 milyar dolar ile 8 milyar dolar arasında bir satışı tetikleyebileceğini söylemişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster