BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomiİngiliz ekonomistten TL ve enflasyon yorumu----

İngiliz ekonomistten TL ve enflasyon yorumu

İngiliz ekonomistten TL ve enflasyon yorumu
17 Mayıs 2024 - 12:48 www.finansgundem.com

İngiliz Ekonomist Timothy Ash, Bakan Şimşek hakkında övgülerde bulundu ve TL’nin gücünün enflasyon üzerinde baskı yaratacağı hakkında açıklamalarda bulundu.

Britanya’nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Chatham House’da kıdemli analist olarak görev yapan Timothy Ash, Türk Lirası’nın güçlenmesinin enflasyon üzerinde baskı yaratacağını ifade etti.

Dünya'nın haberine göre, Türkiye ve dünya ekonomisine yönelik saptamalarını anlık olarak X (Twitter) hesabından paylaşan Ash, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) verimli bir piyasa döngüsü yarattığını ifade etti.

Ash, “Faiz artırımlarından sonra liranın istikrarı, de-dolarizasyon, rezerv birikimine izin veren portföy girişleri, artan güven, daha fazla lira istikrarı ve para girişleri görülüyor” ifadelerini kullandı.

Timothy Ash’in mesajı şöyle:

"Türkiye - Şimşek ve TCMB verimli piyasa döngüsü yarattı. Faiz artırımlarından sonra liranın istikrarı, de-dolarizasyon, rezerv birikimine izin veren portföy girişleri, artan güven, daha fazla lira istikrarı, para girişler görülüyor. Liranın gücü enflasyon üzerinde baskı yaratacaktır."

Timothy Ash: 2024 Türkiye için heyecan verici bir yıl olabilir

 

Timothy Ash: Belirsizlik çözülürse yabancı gelir

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)