BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs PCE fiyat endeksi tahminini 1 baz puan yükseltti----

Goldman Sachs PCE fiyat endeksi tahminini 1 baz puan yükseltti

Goldman Sachs PCE fiyat endeksi tahminini 1 baz puan yükseltti
17 Mayıs 2024 - 07:01 www.finansgundem.com

ABD'de ithalat fiyatları Aralık 2022'den beri ilk kez artış kaydetti. Son veriler ile birlikte Goldman Sachs Nisan ayı için kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi tahminlerini birer baz artırdı

ABD'de Nisan ayına kadar olan 12 aylık dönemde ithalat fiyatları %1,1 artarak Aralık 2022'den bu yana en büyük artışı kaydetti. Petrol ve diğer malların maliyetlerindeki artışla yükselen ithalat fiyatları, Goldman Sachs ekonomistlerinin Nisan ayı için kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksi tahminlerini birer baz puan yükseltmelerine yol açtı.

Goldman Sachs, çekirdek PCE fiyat endeksinin Mart ayındaki %0,3'lük artışın ardından Nisan ayında %0,26 oranında artmasını bekliyor.

Çekirdek enflasyonun yıllık bazda %2,77 oranında artacağını ve yuvarlama sonrasında Mart ayındaki artışa denk geleceğini tahmin ediyor.

Ancak ekonomistler, gıda ve petrol fiyatlarındaki istikrarın yanı sıra doların değer kazanması ve Çin üretici fiyatlarındaki düşüşe işaret ederek ithalat fiyatlarındaki artışın geçici olduğuna inanıyor.

Oxford Economics'in ABD ekonomisti Matthew Martin, "Nisan ithalat fiyatlarındaki artış Fed'e enflasyonun yavaşladığına dair daha fazla güven aşılamayacak, ancak yetkililer doğru yönde küçük bir adım olan dünkü TÜFE raporuna kesinlikle çok daha fazla önem verecekler" dedi.

Goldman Sachs'dan tarım dışı istihdam analizi

 

Goldman Sachs, Türk bankalarının hedef fiyatını revize etti

 

Goldman Sachs'ın ilk çeyrek bilançosu belli oldu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)