BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGoldman Sachs'dan tarım dışı istihdam analizi----

Goldman Sachs'dan tarım dışı istihdam analizi

Goldman Sachs'dan tarım dışı istihdam analizi
29 Nisan 2024 - 13:37 www.finansgundem.com

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, mevsimsel faktörlere ilişkin olumlu gelişme ve işten çıkarma hızının düşük olması nedeniyle tarım dışı istihdamın nisan ayında 275 bin arttığını tahmin ediyor.

Goldman Sachs, ABD'de cuma günü açıklanacak nisan ayına tarım dışı istihdam verilerine ilişkin beklentilerini pazar günü yayınladığı rapor ile duyurdu.

Goldman Sachs, tarım dışı istihdamın nisan ayında 275 bin arttığını tahmin ediyor. Geçtiğimiz ay istihdam 232 bin artmıştı. Piyasa beklentisi nisanda istihdamın 250 bin artığı yönünde.

Goldman Sachs yayınladığı raporda, "Nisan mevsimsel faktörlerindeki olumlu gelişmeyi ve normalin üzerindeki göçün devam eden desteğini yansıtıyor. Büyük Veri ölçümleri karışık olmakla birlikte genel olarak sağlam veya güçlü bir istihdam artışı hızına işaret etmektedir ve işten çıkarma takibimiz işten çıkarma hızının düşük olduğunu göstermeye devam etmektedir" dedi.

Hanehalkı istihdamındaki artış ve işgücüne katılımın yüzde 62,7'de yatay seyretmesi nedeniyle işsizlik oranının azaldığını ancak yuvarlanmış bazda değişmeyerek yüzde 3,8'de kaldığını tahmin eden Goldman Sachs, nisan ayında ortalama saatlik kazançların yüzde 0,20 arttığını tahmin ettiklerini, yıllık oranının yüzde 4,14'ten yüzde 3,95'e düşeceğini de belirtti.

ABD'de tarım dışı istihdam verileri açıklandı

 

Goldman Sachs, Türk bankalarının hedef fiyatını revize etti

 

Goldman, Fed faiz tahminini revize etti

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)