BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGoldman, Fed faiz tahminini revize etti----

Goldman, Fed faiz tahminini revize etti

Goldman, Fed faiz tahminini revize etti
16 Nisan 2024 - 11:40 www.finansgundem.com

Morgan Stanley, Fed'den faiz indirimi beklentisini 4'ten 3'e indirdi.

Morgan Stanley ekonomistlerine göre Asya'daki merkez bankalarının çoğu, Fed'in kendi politika gevşemesini geciktirmesi nedeniyle faiz oranlarını yılın ilerleyen dönemlerinde düşürmeye başlayacak.

Chetan Ahya liderliğindeki ekonomistler, Çin, Güney Kore, Endonezya, Filipinler ve Tayvan'daki merkez bankası politika yapıcılarının faiz indirimlerini ertelemeye hazırlandığını, Hindistan ve Malezya'nın ise yılın geri kalanında Faiz oranlarını koruyacağını yazdı.

"Asya'da sığ bir faiz indirimi döngüsü bekliyorduk. Ancak ABD ekibimizin Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) politika patikasına ilişkin beklentilerindeki değişikliklerle birlikte, bu artık daha da sığ olacak" diye yazan ekonomist Ellen Zentner, Fed'in ilk hamlesine ilişkin tahminini temmuz ayına çektikten sonra, bu yıl sadece üç faiz indirimi olacağını ve önceki dört indirime kıyasla daha az olacağını belirtti.

Bu arada, Asya merkez bankalarının, politikayı gevşetirken dolar karşısında zayıflayabilen para birimlerini korumak için Fed'den önce faiz oranlarını düşürmesi pek olası değil.

Analistler, toplam reel oranların en azından 2025'in ilk çeyreğine kadar Kovid öncesi seviyelerin yaklaşık 30 baz puan üzerinde kalacağını belirtiyor.

Petrol fiyatlarındaki artış ve enflasyonist baskının daha da artması faiz indirimlerini daha da geciktirebileceğinden, tahminler üzerinde çeşitli riskler bulunmaktadır.

Ekonomistler, "Daha yüksek enerji fiyatları daha yüksek manşet enflasyon baskısına yol açacak ve enflasyon görünümüne yukarı yönlü riskler getirebilir. Bu çerçevede, bölgedeki merkez bankalarının faiz oranlarını düşürme konusunda geri adım atacağını düşünüyoruz" dedi.

UBS'e göre Fed'in faiz artırım olasılığı güçlendi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)