BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiProf. Dr. Hakan Kara'dan yüzde 36'lık enflasyon hedefi grafiği----

Prof. Dr. Hakan Kara'dan yüzde 36'lık enflasyon hedefi grafiği

Prof. Dr. Hakan Kara'dan yüzde 36'lık enflasyon hedefi grafiği
03 Mayıs 2024 - 10:51 www.finansgundem.com

İktisatçı Prof. Dr. Kara, TÜİK'in açıkladığı yüzde 3,18 oranındaki aylık enflasyon verisi sonrası, TCMB'nin yıl sonu için tahmin ettiği yüzde 36 seviyesine ulaşmak için yapılması gerekenleri açıkladı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Nisan ayı enflasyon oranını yüzde 3.18 olarak açıkladı. TÜİK’e göre; Ocak ayı enflasyon oranı yüzde 6,5, Şubat ayı enflasyon oranı yüzde 4,53, Mart ayı enflasyon oranı ise yüzde 3,16.

Yıl sonu tahmini yüzde 36, üst bant yüzde 42

Dünya'nın haberinde yer alan bilgilere göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) 2024 için yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 olarak güncellenmişti. Merkez’in tahmin aralıklarında üst bant ise yüzde 42 olarak belirlenmişti.

Yüzde 36 için gereken aylık enflasyon değerleri

TÜİK’in Nisan ayı enflasyon rakamını açıklamasının hemen ardından akademisyen Prof. Dr. Hakan Kara, sosyal medya hesabından yüzde 36’lık enflasyon hedefinin tutması için yılın kalanında gereken aylık enflasyon değerlerini grafikle paylaştı.

Eski Merkez Bankası Başekonomisti Prof. Dr. Kara’nın yayınladığı ‘Yıl sonu yüzde 36 hedefi ile uyumlu aylık enflasyon patikası’ tablosuna göre; enflasyonun mayıs ayında yüzde 3’ün hayli altına inmesi ve her ay bir önceki aydan daha düşük çıkması gerekiyor.

Konuya ilişkin Kara, "Resmi hedefe ulaşmak için resmi enflasyonun yılın kalanında aylık ortalama %1,7 olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ayrıca yüzde 36’lık hedefin tutması için Aralık enflasyonunun yüzde 1 ila yüzde 1,5 arasında gelmesi şart.

Yıllık enflasyon yüzde 69.80 oldu

 

Kirada tavan zam oranı belli oldu

 

Dolar ve euroda son durum

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)