Ana SayfaMakro EkonomiMerkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?---

Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?

4 / 26
Merkez bankaları gelecek yıl nasıl bir seyir izler?
23 Aralık 2019 - 17:15 www.finansgundem.com

Fed

Başkan: Jerome Powell
Mevcut gösterge faiz (üst sınır) % 1.75
2020 yılı sonu için tahmin: % 1.75 

Fed Başkanı Jerome Powell, 11 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Fed'in ekonomi için olumlu görünümünde somut bir değişiklik olmazsa, mevcut para politikası duruşunun "muhtemelen uygun kalmaya devam edeceğini" söylemesi ile birlikte faizlerin uzun bir süre sabit kalacağı konusunda şüpheye yer bırakmadı. Fed Başkanı, politika yapıcıların art arda üç faiz indiriminin ardından gösterge faizi yüzde 1.5-1.75 aralığında sabit bırakmasının ve yayımlanan tahminlerin 17 Fed yetkilisinden 13'ünün 2020 yılında faizde değişiklik öngörmemesini göstermesinin ardından konuştu. Bu durum Fed yetkililerinin başkanlık seçim yılı boyunca beklemede kalmasını sağlayacak. 

Buna karşın, ABD merkez bankası tamamen geri plana çekilmeyecek. Para piyasalarındaki sorunlar, Fed'i bankacılık sisteminde bol rezerv kalmasını sağlamak için Hazine bonosu satın almaya yöneltti. Bazı yatırımcılar, Fed'in bu alımları kısa vadeli kupon taşıyan menkul kıymetlere genişletmek zorunda kalabileceğini düşünüyor. Powell, böyle bir adım atmaya hazır olmadıklarını, ancak ihtiyaç duyulursa bunun yapılabileceğini söyledi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster