Ana SayfaBankacılıkİşte Akbank’ın 2015 strateji planı---

İşte Akbank’ın 2015 strateji planı

9 / 9
İşte Akbank’ın 2015 strateji planı
13 Şubat 2015 - 11:05 www.finansgundem.com

‘’ÖNÜMÜZDEKİ GÜÇLÜ FIRSATLAR VAR’’

AKILLICA BORÇLANMALIYIZ Bu yıl bankaların uzun vadeli borçlanmada önemli imkanları olacak. Bu borçlanmalar akıllıca yapılırsa hem Türkiye'nin cari açığının kaliteli finansmanına pozitif etki sağlayacak hem bugün ayağımıza dolanan kredi/mevduat oranını iyi yönetmemize imkan verecek. Bankacılık sektörünün en önemli sorumluluğu kaliteli aktif yaratmaktır. Bu sorumluluğa sadece kredi vermek şeklinde bakmamalı.

PİYASALAR POTANSİYEL Şirketlerin halka açılmalarını destekleyecek şekilde çalışmamız gerekiyor. Türkiye'nin önünde sermaye piyasalarında çok önemli fırsatlar var. Brezilya'nın milli geliri Türkiye'nin 2,7 katı ama Brezilya'da halka açık şirketlerin değerleri Türk şirketlerinin 5,2 katına denk geliyor. Türkiye'de halka açılmalar son dönemde gündemde ama yakın gelecekte daha da aktif olunacak. Ülkemizde halka açık şirketlerin milli gelire oranı yüzde 24. Bu oran Hindistan'da yüzde 74, Brezilya'da yüzde 44. Türk şirketleri de farklı kulvarlardan kaynak temin edecek. Bankalar için şirket tahvilleri de fırsat sunuyor. Türkiye'de şirket tahvillerin toplam tahvillere oranı yüzde 8,7 ama Brezilya'da bu oran yüzde 40. Burada da ilerleme olacak. Önümüzdeki 3 yılda sermaye piyasası işlemlerinde güçlü aktivite bekliyorum. (ELÇİN CİRİK – CAPİTAL DERGİSİ)

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster