Ana SayfaBankacılıkİşte Akbank’ın 2015 strateji planı---

İşte Akbank’ın 2015 strateji planı

5 / 9
İşte Akbank’ın 2015 strateji planı
13 Şubat 2015 - 11:05 www.finansgundem.com

“BU YIL TOPLAM KREDİLERDE YÜZDE 17 BÜYÜME ÖNGÖRÜYORUZ”

-Akbank bu yeni dönemde büyümesini hangi dinamikler üzerine kuracak?

-2015'te planlarımızı Türkiye'nin yüzde 3,5 büyüdüğü bir senaryo üzerinden yaptık. Enflasyonu yüzde 6 ve politika faizlerinin yüzde 7-7,5 olacağını tahmin ediyoruz. Sepet kur bugün 2,50 düzeylerinde, sepet kurun yılsonunda 2,60'lara gelebileceğini öngörüyoruz. Bankanın büyüme planlarını bu rakamlara göre yaptık. Ancak değindiğimiz gibi ülkenin büyümesi yüzde 5'lere doğru çıkarsa revizyon yapacağız. Bu yıl toplam kredilerde yüzde 17 büyüme öngörüyoruz.

 -Bu yıl büyümenizde hangi alan lokomotif rol alacak?

-Proje finansmanında büyüyeceğiz. Uzun vadeli altyapı finansmanlarında, kurumsal krediler ve ticari kredilerde etkin olacağız. Aynı şekilde ihracat odaklı kredilerde daha yüksek büyüme öngörüyoruz. Özellikle ihracat ve proje finansmanında 2015'te Akbank aktif olacak.

-Bu lokomotif alanlarda büyüme hangi oranlara ulaşacak?

-Bazı kredi kalemlerinde yüzde 13 büyürken bazı kalemlerde de yüzde 20 büyüme yakalayacağız. Özellikle ihracata dayalı, ticari, kurumsal kredilerde ve proje finansmanında bu yıl yüzde 20 büyüme göreceğiz.

Ayrıca bu yıl yurtdışı piyasalarda uzun vadeli kaynak sağlamak adına aktif olmayı hedefliyoruz. Burada kesin bir rakam veremiyorum, sağladığımız kaynak rakamlarımız değişiyor. Ama konjonktür bizim lehimize. Bugün borçlanan 3 ay önce borçlanandan daha düşük faizle kaynak buluyor. Bu nedenle biz de kaynak teminine yoğunlaşacağız.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster