BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkABD'nin sermaye kuralı yeniden gündemde----

ABD'nin sermaye kuralı yeniden gündemde

ABD'nin sermaye kuralı yeniden gündemde
02 Mayıs 2024 - 08:44 www.finansgundem.com

Wall Street bankaları için sermaye tamponlarında artış öngören plan, bazı uzmanların rafa kaldırma taleplerine rağmen, revize edilerek kısa sürede hayata geçirilebilir.

Fed ve diğer üst düzey ABD düzenleyici kuruluşları, bazı uzmanların tamamen rafa kaldırma çağrılarına rağmen büyük bankaların daha fazla sermaye tutmasını sağlayacak planlarında ilerlemeye devam ediyor.

Bloomberg'e konuşan konuya yakın kaynaklara göre yetkililerin bir kısmı sermaye kuralını içeren planın Ağustos ayı gibi kısa bir sürede devreye girmesi için bastırıyor.

Söz konusu yetkililer bunu da yeni bir plan oluşturmak yerine temmuz ayında yayımlanan planı revize ederek yapmak istiyor.

Temmuz ayında yayımlanan plana göre en büyük ABD bankalarının zarara karşı bulundurmaları gereken sermayeyi yüzde 19 artırmaları gerekiyordu.

Aktif büyüklüğü 100 milyar ile 250 milyar dolar arasındaki bankalar ise sermayelerini yüzde 5 artırmak durumunda kalacaktı.

Fed Başkanı Powell geçtiğimiz aylarda planda ciddi ve geniş çaplı değişiklikler yapılması gerektiğine işaret etmişti.

Powell Fed kararı sonrası düzenlediği basın toplantısında ise sürece ilişkin kararın henüz verilmediğini söyledi. (Bloomberg HT)

Fed, faiz kararını açıkladı

 

New York borsası Fed'in faiz kararının ardından karışık seyirle kapandı

 

ECB yetkilisinden Faiz indirim mesajı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)