BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaECB yetkilisinden faiz indirim mesajı----

ECB yetkilisinden faiz indirim mesajı

ECB yetkilisinden faiz indirim mesajı
02 Mayıs 2024 - 07:37 www.finansgundem.com

Enflasyon hedefine nispeten yaklaşıldığını belirten Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyi üyesi Pablo Hernandez de Cos önümüzdeki ay faiz oranlarının düşürüleceği sinyalini verdi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Konseyi üyesi ve İspanya MB Başkanı Pablo Hernandez de Cos, önümüzdeki ay faiz oranlarının düşürüleceği sinyalini veren yetkililer arasına katıldı.

De Cos yaptığı açıklamada "Sonuç olarak, %2 enflasyon hedefimize nispeten yakın bir zamanda ulaşmak için doğru yolda olduğumuzdan giderek daha fazla emin oluyoruz. Dezenflasyonist süreç oldukça ilerledi, anca henüz tamamlanmadı" diye konuştu.

ECB'nin Haziran toplantısında birkaç gün sonra görev süresi sona erecek olan De Cos ayrıca "beklenenden daha güçlü bir para politikası etkisinin Euro bölgesi büyüme görünümü için aşağı yönlü bir risk olmaya devam ettiğini ve bunun da enflasyon görünümüne yönelik risklerin artık dengeli olduğu değerlendirmemizin ardındaki önemli bir faktör olduğunu" belirtti.

Kelly: Faiz indirimlerinin bu yıl başlayacağından daha eminim

 

Gundlach: Fed bu yıl sadece bir kez faiz indirecek

 

Powell: Enflasyon hala çok yüksek

 

Fed, Faiz kararını açıkladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)