Ana SayfaSigorta - BES ve HayatGıdalar çiğ olarak mı pişmiş olarak mı daha sağlıklı?---

Gıdalar çiğ olarak mı pişmiş olarak mı daha sağlıklı?

5 / 9
Gıdalar çiğ olarak mı pişmiş olarak mı daha sağlıklı?
18 Ağustos 2019 - 11:33 www.finansgundem.com

Pişirme bazı sebzelerin antioksidan kapasitesini artırır mı?

Araştırmalar, sebze pişirmenin, beta-karoten ve lutein gibi antioksidanların kullanılabilirliğini artırdığını göstermiştir. Beta-karoten, vücudun A vitamini haline dönüştürdüğü güçlü bir antioksidandır. Beta-karoten bakımından zengin bir diyet kalp hastalığı riskini düşürür. 

Bir diğer antioksidan olan likopen, çiğ gıdalar yerine pişmiş gıdalardan alındığında vücudunuz tarafından daha kolay emilir. Likopen erkeklerde prostat kanseri ve kalp hastalığı riskini düşürür. 

Yapılan bir araştırmada, 30 dakika pişirmenin domateslerinin C vitamini içeriğini % 29 oranında düşürdüğü, ancak likopen içeriği ikiye katladığını ve antioksidan kapasitesi % 60'ın üzerine çıkardığı gözlenmiştir. Aynı şekilde havuç, brokoli ve kabağın da pişince antioksidan kapasitesi artmaktadır. 

Antioksidanlar önemlidir çünkü vücudu serbest radikaller olarak bilinen zararlı moleküllerden korurlar. Antioksidanlar açısından zengin bir diyet, daha düşük kronik hastalık riski demektir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster