Ana SayfaSigorta - BES ve HayatGıdalar çiğ olarak mı pişmiş olarak mı daha sağlıklı?---

Gıdalar çiğ olarak mı pişmiş olarak mı daha sağlıklı?

2 / 9
Gıdalar çiğ olarak mı pişmiş olarak mı daha sağlıklı?
18 Ağustos 2019 - 11:33 www.finansgundem.com

Pişirmek gıdalardaki enzimleri yok ediyor mu?

Gıdalar vücudumuzdaki sindirim enzimleri tarafından emilebilecek büyüklükteki moleküllere parçalanır. Yediğimiz yiyeceklerdeki bazı enzimler de sindirime yardımcı olur. Birçok enzim ısıya karşı çok hassastır ve neredeyse tüm enzimler 47°C nin üzerindeki sıcaklıklarda işe yaramaz hale gelir. 

Çiğ gıda diyetlerini savunanların birincil argümanı budur. Bir gıdanın enzimleri pişirme işlemi sırasında yok olduğundan, vücudunuzun sindirim için daha fazla enzim üretmek zorunda kalacağını, bunun vücudunuzda stresi arttırdığını ve enzim eksikliğine neden olabileceğini iddia etmektedirler. Bununla birlikte, bu iddiayı destekleyecek bilimsel bir çalışma bulunmamaktadır. 

Bazı bilim adamları, gıda enzimlerinin asıl amacının, bitkinin büyümesini desteklemek olduğunu, insanların sindirim sistemine destek vermediğini söylemektedir. Dahası, bilim henüz enzimleri değişmiş pişmiş gıdaları yemenin sağlık üzerine olumsuz etkilerini göstermemiştir.  

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster