Ana SayfaFinans Kulis‘Dijital Hurdacı’ Garanti’yi nasıl kaptı---

‘Dijital Hurdacı’ Garanti’yi nasıl kaptı

6 / 7
‘Dijital Hurdacı’ Garanti’yi nasıl kaptı
13 Kasım 2014 - 11:55 www.finansgundem.com

IBM’E VERİ İMHA KONUSUNDA FİYAT TEKLİFİ VERDİK. 

-Bundan sonraki hedef gündeminizde ne var, planlarınız nedir?


Bora Ünlü: Daha büyük pazarları sahamıza katmayı, daha fazla büyümeyi hedefliyoruz. Biz HP’nin bütün işlerini dünya çapında yapıyoruz. Hedef burada IBM ve Lenovo’nun da işlerini belli bölgelerde almak. Talep var, teklifler için çalışmalarımız yürüyor. IBM’e veri imha konusunda fiyat teklifi verdik.  “Bizim bütün verileri size gönderelim, siz imha işlemlerini yapın” dediler. Daha sonuçlanmadı ama… Bu bahsettiğim çok büyük bir iş.


-Peki, IBM olursa global çapta bir anlaşma mı olacak yoksa bölgesel mi?


Bora Ünlü: Şu anda verdiğimiz teklif Türkiye için ama aynı işi Kore’de de yapıyoruz. Ama amaç aynı işi Avrupa’da da yaymak, aynı hizmeti vermek... En son İspanya için istediler ama orada yapılanmamız yok, şu anda giremedik. İspanya’da bir ihtiyaç olunca Çatalca’ya geliyor. Ama IBM’in istediği bambaşka bir şey.


-O zaman Türkiye Avrupa’daki merkeziniz…


Doğru, çünkü en yakın nokta biziz. Şirketin merkezi Japonya,  lojistik merkezi Dubai. Avrupa en yakın biziz.


-Türkiye’yi seçme kriterleri ne? Neden İspanya, Almanya , İngiltere değil?


Bora Ünlü: Tabi bunu seçen bizim yönetimimiz. Yakınlık dolayısıyla. Avrupa’yı seçmedik çünkü Türkiye’deki istihdam avantajlı. Böyle bir yapıyı Avrupa’da kursanız maliyetiniz yüksek olabilir. Burada hazır kurulu bir sistem var. Türkiye’nin potansiyeli var, teknolojisi çok etken.  Türkiye’ye, ‘gelişecek, büyüyecek” gözüyle bakıyorlar. Teknolojisini ihraç eden ülke olduk artık. Önceden Türkiye’ye 2. el gelmesin diye yasalar vardı, şimdi biz ikinci ellerimizi yurt dışına ihraç ediyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster