Ana SayfaFinans Kulis‘Dijital Hurdacı’ Garanti’yi nasıl kaptı---

‘Dijital Hurdacı’ Garanti’yi nasıl kaptı

4 / 7
‘Dijital Hurdacı’ Garanti’yi nasıl kaptı
13 Kasım 2014 - 11:55 www.finansgundem.com

YENİ TESİS KURDUK, ELEMAN ALDIK, EĞİTİM VERDİK, KAPASİTEYİ ARTIRDIK

-Garanti’ye çalışmaya başladıktan sonra iş kapasitenizdeki artış ne kadar? Rakamı verebilir misiniz?


Bora Ünlü: Rakam vermeyelim de… J Yani yüzde yüz büyüdük. Çünkü banka bize çok büyük bir kapasiteyle geldi. 24 bin adet ürün dediğiniz zaman bunların hepsinin işleme tabi tutulması önemli bir zaman alıyor. İş gücü gerektiriyor. Kendi yerimizde dayanabileceğimiz kadar dayandık sonra ilave depomuzu yaptık. Yeni tesis kurduk, yeni elemanlar aldık, eğittik. Kapasiteyi artırdık, daha hızlı çalışmaya başladık. Türkiye içerisinde de farklılaşmaya başladık. Doğu’dan inanılmaz bir talep var. Türkiye çapında pazarlama faaliyetimiz var, bölge seçiyoruz arkadaşlarımız, ilgili firmaları buluyor. Bir kentte bir ayda iki firma var çıkıyor kullanılmış malzemeye yönelik çalışan. Biz onları buluyoruz ve onlara güvenilir malzemeyi sağlıyoruz. Sözünü ettiğim onların hurdalarını almak, kullanmak değil, onlara bilgisayarlarımızı satmak. Malzemelerin bir bölümünü dışarıya gönderirken bir bölümünü de Türkiye içine satıyoruz. Yine daha kolay elde edilebilir rakamlarla güzel teknolojiyi, bir gün önce bir bankada kullanılan bir bilgisayarı onlara ulaştırıyoruz. Onların avantajı daha düşük maliyetli oluyor, en önemlisi aldığı bilgisayarın nereden geldiğini biliyor, güvenilir oluyor.


-Maliyet farkı cazip mi? Yeni bir bilgisayarla sizin verdiğiniz fiyat açıklığı ne kadar?


Bora Ünlü: Yarı fiyatına olmazsa almıyorlar zaten. Atıyorum, 1000 liraysa bizim ona 500 liraya sağlayabilmemiz gerekiyor.


-Peki, kullanma süresi? O bilgisayarın ortalama ömrü nedir?


Bora Ünlü: Avrupa’da 2-3 sene. Türkiye’de 3-5 sene arasında kullanıyor firmalar. Ama normal kullanıcılar internette geziyorlar, maillerine bakıyorlar. Çok da mühendislik ihtiyacı gerektirecek bilgisayarları kullanmıyorlar. O yüzden bizim sağladıklarımız 3-4 yaşındaki bilgisayarlar ve çok rahat  kullanılıyorlar.


Kullanıcının bilgisayarı bozulup tamire götürdüğünde ona 500 lira fatura çıkarıyorlar. Oysa kendi bilgisayarından daha yeni, daha ucuz bizim bilgisayarımız, direkt bizim bilgisayarımızı veriyorlar kullanıcıya. “Al bu daha güzel, daha yeni. Senin bilgisayarın burada kalsın” diyorlar. Değişim yapıyorlar, yenilenmiş oluyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster