Ana SayfaBankacılıkCEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi---

CEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi

5 / 6
CEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi
08 Ekim 2014 - 16:13 www.finansgundem.com

MERKEZ BANKASI'NIN POLİTİKASI ÇALIŞTI"
TEB Genel Müdürü - Ümit Leblebici

MB POLİTİKASI: Merkez Bankası, öncelikle fiyat istikrarını sağlamaya çalışıyor. Merkez Bankası, toplamda işini doğru yapıyor. Türkiye ekonomisinde tek kırılgan nokta cari açık. Cari açığı toparlayabilmek için iç talepte belki biraz taviz vermek durumunda kalıyorsun. Ama dış talebi yukarıda tutmak gerekiyor. Bunun için de kuru biraz yukarı alman gerekiyor. Son 3-5 yılda yapılan iş budur. Biz bilinçli bir şekilde kuru yukarıya aldık. Bu, ithalatçılar arasında biraz problem yarattı ama ihracat açısından bizi destekledi. Burada çok hızlı kur hareketlerine maruz kalırsanız, fiyatlama dengesi bozulur. O nedenle volatilite denilen oynaklığı mümkün olduğunca az tutmamız gerekiyor. Yapılan da bu.


MB BAŞARILI: Bunun büyüme tarafında negatif etkisi çok değil. Bu anlamda Merkez Bankası politikasının çalıştığını düşünüyorum. 2015te bundan daha hızlı büyüyecek bir altyapıya ulaştık deriz, o zaman o altyapıyı harekete geçiririz. O zaman Merkez Bankası biraz daha faiz indirir. Hem birey olarak hem de ekonomide çalışan bir bankacı olarak şu ana kadar yapılanlar doğru ve bir şekilde de çalıştı.

ÖDEME SİSTEMLERİ: Bankacılık sektörünün önümüzdeki dönemde en çok karşılaşacağı sorunlardan biri, finans sistemi dışı ödeme sistemleri. Dünyada Alibaba sisteminde olduğu gibi. Ancak çok da korkmamalıyız. Bankacılık lisansı aldığınızda birçok regülasyondan geçiyorsunuz. Bankacılık sistemi dışındaki ödeme sistemleri için teknolojik altyapı sistemleri pahalı. Bu da iki tarafın anlaşması sonucunu beraberinde getirir. İki grup da birbirine muhtaç.
 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster