Ana SayfaBankacılıkCEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi---

CEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi

6 / 6
CEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi
08 Ekim 2014 - 16:13 www.finansgundem.com

"İHRACATIN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR"

Citibank Türkiye Genel Müdürü Serra Akçaoğlu

2023 İHRACAT HEDEFİ: 2006-2011 yıllarında ihracat yıllık yüzde 12,2 arttı. 2023'te 500 milyar dolar ihracat hedefinin gerçekleşmesi için 2014 sonundan 2023'e kadar ihracatın yıllık yüzde 13,5 civarında büyümesi gerekir. Bu büyüme için çok şey yapılmalı. Sadece ihracatın desteklenmesi yetmez. Katma değeri yüksek ürünlere yönelinmeli ve ihracatçının desteklenmesiyle ona mal tedarik eden yan sanayiyi daha fazla destekleyecek finansman modellerine gidilmeli. Bu rakama ulaşılabilir.
İHRACATÇIYA VERİLEN HİZMETLER: İhracatçımızın AB pazarının daralmasıyla yeni gelişen pazarlara girdiğini gördük. Çiti olarak dünyada hangi ülkelerle ihracatta katma değer yaratılabileceğini inceledik. Citibank, bııiilkelerde Türkiye masası kurdu. Bu masalar ihracatçıların ilgili ülkeleri daha iyi anlayabilmelerine Yardımcı olurken, o ülkelerdeki ithalatçılarla da bir araya getiriyor. Sadece Çiti değil, bankacılık sisteminin bu yönde çalışmaları var. Her ülkede ihracatçısının arkasında bu kadar güçlü bankalar olmayabiliyor.
 

İSTANBUL FİNANS MERKEZİ: Dünyada finans merkezleri, New York, Londra, sonrasında Singapur ve Hong Kong. Artık global bir formülle dünyadaki ihtiyaçları karşılamak mümkün değil. Dünyada bölgesel merkezlere doğru gidişat var. Türkiye ve İstanbul'un İpek Yolu'na giden doğal bir özelliği var. Buradan da kuvvetli olduğumuz alanlara daha çok odaklanalım ve onları geliştirelim. Ülkemizin kuvvetli olduğu pek çok alan var. Bunun başında bankacılık geliyor. Çok fazla ülkede bu kadar kuvvetli banka sayısı yok. Bunun yanı sıra hava yolları, ulaşım, sağlık gibi alanlarda da bölgesel merkez olabilecek bir hale gelebilir. Dolayısıyla burada ana tema, ülkemizin kuvvetli olduğu sektörlerde çok daha fazla bölgeye hizmet verebilmesi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster