Ana SayfaBankacılıkCEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi---

CEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi

2 / 6
CEO'lar, bankacılığın yol haritasını çizdi
08 Ekim 2014 - 16:13 www.finansgundem.com

"GELECEK DİJİTAL BANKACILIKTA"

Akbank Genel Müdürü - Hakan Binbaşgil

KREDİ/MEVDUAT ORANI: Kredi/mevduat oranı ve bankaların kârlılık içinde büyümesi, ülkenin geleceği açısından çok önemli. Burada yüzde 113 kredi/mevduat oranı bir kısıt olabilir. Ancak yabancı ülkelerde de durum buna benzer. Türkiye'nin hedefleri var ve bunun için her yıl yüzde 4-5 büyümesi, milli gelirinin en az yüzde 20'sini yatırıma yönlendirmesi lazım. Yatırım yapabilmek için tasarruf yapabilmek gerekiyor. Yatırımla tasarruf arasındaki bu durum da cari açığa neden oluyor. Buradaki sıkıntı aslında kredi/mevduat oranının yüksek olması değil, cari açık sıkıntısı.

UZUN VADELİ KAYNAK BULUYORUZ: Türk bankaları, 1-2 ay vadeli mevduat yanında yeni kaynaklar bulmaya başladı. Mesela TL bono bundan 10 yıl önce pek yoktu. Şimdi Türkiye'de yaklaşık 30 milyar TL civarında bono ihracı var. Aynı şekilde Eurobond'da da yaklaşık 25 milyar dolara yakın ihracımız var. Rakamlar mevduat kadar büyük değil ama gelişiyor. Uzun vadeli kredi verirken de bizi daha güçlü kılıyor. Global krizin en kötü noktasında dahi hiçbir bankamızın dışardan borçlanmayla ilgili herhangi bir sıkıntısı olmadı. Buradaki mesele düşük maliyeti yakalayabilmek. Yoksa bu piyasalar hepimize açık. DİJİTAL BANKACILIK: Türkiye nüfusunun yüzde 50'si 30 yaşın altında. Dijital bankacılık yapılabilmesi için gerekli ortam var. Stratejilerimizi dijital konusuna döndürdük, gelecek burada. Bizde mobil bankacılık kullanıcı sayısı 1 milyonu geçti. İşlemlerin yüzde 90'ından fazlası şubelerin dışına çıktı. Müşterilerimizin üçte birini artık görmüyoruz. "Şubeler bitti mi?" diye soracak olursak bence daha bitmedi. Birkaç yıla baktığımızda Türkiye'de şube açmaya devam edeceğiz. Sadece şubelerin rolü değişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster