Ana SayfaRöportajlarBiz sektörün hücumbotuyuz---

Biz sektörün hücumbotuyuz

7 / 10
Biz sektörün hücumbotuyuz
22 Nisan 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

BURGAN KUVEYT’TEN KREDİ OLARAK KULLANDIRILMAK ÜZERE 300 MİLYON DOLARLIK FON ALIYORUZ

-Geçtiğimiz günlerde 2 kamu bankasına katılım bankacılığı yapma izni verildi… Sizin katılım bankacılığı gibi bir düşünceniz var mı?
Mehmet Sönmez: Şu an katılım bankacılığının toplam bankacılık içinde payı yüzde 5. Katılım bankalarımızın aktif büyüklüğünün yüzde 10’a kadar çıkabilecek bir potansiyeli var. Potansiyel büyük, O yüzden o enstrümanların da gelip pazarda yer almasında fayda va. Orada bir gelişen Pazar görüyorum. Ama biz her ülkede normal ticari bankacılık yapıyoruz. İlerde sertifikalı sukuk gibi ürünler çıkarabiliriz.

-Satın alındıktan sonra bankaya yeni sermaye koyuldu mu? Gündeminizde sermaye artışı var mı?
Mehmet Sönmez: Şu an bizim sermaye yeterlilik oranımız artırılmamış haliyle yüzde 16, yasal sınır yüzde 12… Sermaye artırılmadı ama bu yıl Burgan Kuveyt’ten, kredi olarak kullandırılmak üzere 300 milyon dolarlık yeni bir fon alıyoruz. Bu 300 milyon dolarlık kaynağı, orta uzun vadeli kredi olarak bu yıl içinde kullandıracağız. Her sektörden KOBİ ve ticari firmalara vereceğiz. Sınır, koşul yok. Burgan Bank Türkiye müşterisi olması yeterli. Ayrı bir de proje olması lazım. Nisan ayından itibaren kullandırmaya başlayacağız. Ağırlıkla enerji, inşaat taahhüt, imalat, sanayi, kapasite artırımı ve turizm sektörlerinden çok talep geleceğini düşünüyorum.

-Bu kredinin kullandırma maliyeti belli mi? Döviz mi yoksa TL’mi kullandırılacak?
Mehmet sönmez: Hem döviz, hem TL olabilir. Faizler şu anda diplerde. Bence yatırım yapmak için işletme sermayesi için en uygun koşullar.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster