Ana SayfaRöportajlarBiz sektörün hücumbotuyuz---

Biz sektörün hücumbotuyuz

10 / 10
Biz sektörün hücumbotuyuz
22 Nisan 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

BANKALAR HEM ÜCRET HEM KOMİSYON ALMAYA DEVAM EDECEK

-Rekabet Kurulu cezalarıyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Size verildi mi?
Mehmet Sönmez: Biz ceza almadık. Türkiye’de rekabetin en yoğun olduğu sektörler telekomünikasyon ve finans sektörüdür. Bu kadar yoğun rekabetin olduğu bir sektöre ceza verilmesi çok ilginç… Günlük hayatta yaşıyorum, kıran kırana bir savaş var. Müthiş bir rekabet var ve yıllardır sürüyor. Zaten ceza alan bankalar yargıya taşıdılar bu cezaları, sonuçlarını göreceğiz.

-Türkiye’de bankaların aldığı ücret ve komisyonlar çok tartışılıyor, bu konuda ne diyeceksiniz?
Mehmet Sönmez: Tabi ki bankalar hem ücret hem komisyon almaya devam edecek. Finans sektörünün gelirlerinin parçasıdır. Niye hizmet veriyoruz? Irak’tan komisyon hizmet bedeli almayacak mıyım? Burada şikâyet konusu olan bankaların bazı şubeleri müşteriye bildirmeden şu veya bu üründe komisyon alması, bu sıkıntı yarattı. O da oldukça azaldı şimdi. Etik davranma noktasında bu tip şube veya bireylere hiçbir banka taviz vermiyor. Bütün bankalar, komisyon tarifelerimizi, ücretlerimizi, yönetmelik gereği web sitelerimize koyduk. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ve BDDK sitelerinde yayınlıyoruz. Şubelerde yayınlıyoruz. İnternet bankacılığında yayınlıyoruz. Artık müşteriye bildirilmeden ücret alınma devri kapandı. Varsa da çok nadirdir. Banka hizmet karşılığında ücret de komisyon da alacak.

-Girmeyi düşündüğünüz başka finansal alanlar var mı?
Mehmet sönmez: Biz leasing, yatırım, portföy ve bankacılıkta devam edeceğiz. Şu anda başka planımız yok. Bireysel emeklilikle ilgili AvivaSa ile daha yeni bir işbirliği imzaladık.

-Sektördeki iddianız nedir?
Mehmet Sönmez: Finans sektörü açık deniz ise büyük bankalar dev tanker ise, biz sektörün ‘Hücum Botu’yuz. Yani Irak örneğinde olduğu gibi çevik, hızlı, hedefe odaklı kılavuzluk ediyoruz…

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster