Ana SayfaRöportajlarBiz sektörün hücumbotuyuz---

Biz sektörün hücumbotuyuz

2 / 10
Biz sektörün hücumbotuyuz
22 Nisan 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

SÜREKLİ BÜYÜYEN BU PAZARDAN PAY ALMAK İSTİYORUZ

-Irak’ın dışında belgede yeni girişimleriniz olacak mı?
Mehmet Sönmez: Bu ay sonu Kuveyt’e gidiyorum. Kuveyt’teki bankamızla yeni bir özel bankacılık ekibi kurduk. Türkiye’deki fonlarını yönetmek üzere Körfez’deki Arapların paralarına talibiz. Türkiye’ye geldiklerinde özel bankacılık hizmetlerimizle kendilerini evlerinde hissettirmek istiyoruz.

-Burgan Bank’ın hangi ülkelerde banka veya iştirakleri var?
Mehmet Sönmez: Burgan Bank’ın merkezi Kuveyt’te. Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Körfez ülkelerinde çok güçlü bir banka ve marka. Türkiye ile birlikte Ürdün, Tunus, Cezayir, Irak ve Kuveyt’te faaliyet gösteriyoruz. Malta’da yeni bir banka alımı gerçekleştirdik. Ağırlıklı olarak dış ticarete aracılık edecek. Dolayısıyla bizim bu coğrafya da çok güçlü bir bilinirliğimiz var. Biz şimdi Türkiye iş hayatında bu tip niş hizmetler sunarak marka bilinirliliğimizi yukarı çekeceğiz. Kuveyt’ten sonra Erbil’e gidiyorum. Sonra sırada Cezayir var. Cezayir’de ikinci önemli pazar… Türkiye ile Cezayir arasında 2 milyar dolarlık bir dış ticareti hacmi var. Doğalgazı oradan alıyoruz. Ama Cezayir’de çok daha büyük bir pazar olduğunu biliyoruz. Benzeri anlaşmaları oradaki bankamızla da yapmak istiyoruz.

 -Bu bölge Türkiye’nin dış ticaretinde ne kadar ağırlığa sahip?
Mehmet Sönmez: Kuzey Afrika Orta Doğu ve Körfez bölgesinin tamamı Türk dış ticaretinin yüzde 35’ini oluşturuyor. Şu anda yaklaşık üçte bire ulaşan ve sürekli büyüyen bu pazardan pay almak istiyoruz. Avrupa’nın payının düşmesinin de bunda payı var. Türkiye’nin dış ticaret hacminde Avrupa’nın payı yüzde 50’lerin üzerindeydi, şimdi yüzde 40’lara geldi. Avrupa düşerken, bu bölgeler büyüdü. Dolayısıyla biz bu bölge ile iş yapan firmaların çözüm ortağıyız. Hem know-how var, hem de know-who var. Yani oradaki lokal firmaları biliyoruz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster