Ana SayfaRöportajlarBiz sektörün hücumbotuyuz---

Biz sektörün hücumbotuyuz

3 / 10
Biz sektörün hücumbotuyuz
22 Nisan 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

MAĞAZA AKŞAM PARAYI NEREYE KOYACAĞINI BİLEMİYOR

-Bölge ne tür olanaklar sunuyor?
Mehmet sönmez: Şu anda oralar bizim 30 yıl önceki halimiz gibi, çok altyapı yatırımı yapılıyor. Örneğin Irak’ta altyapı çok eksik, telefon hattı yok, elektrik 24 saat içerisinde aşağı yukarı yarım saatte bir kesiliyor, 20 dakika sonra geliyor. Irak’ta enerji santralleri yok. Bağdat’ta, jeneratör pazarı çok büyük, her yerde Aksa markasını gördüm. Neredeyse her evin bahçesine kurmuşlar. İnşaat, taahhüt, yol, boru döşeme, baraj gibi alt yapı projelerinde çok büyük ihaleler var. Markalaşmak isteyen, Türkiye’de bildiğimiz zincir mağazalar hangisi mağaza açsa ağzına kadar dolup taşıyor. Fakat mağaza akşam parayı nereye koyacağını bilemiyor? Bundan sonra çözüm Burgan Bank’ta.

-Burgan Bank kaç yıldır Irak’ta?
Mehmet Sönmez: Bank of Bağdat Irak’ın en eski, köklü özel bankası… Burgan Bank tarafından satın alınması yeni. Burgan Bank Grubu bölgesel bir güç olmak istiyor, onun için satın almalarla ilerliyor.

-Irak pazarı Türk firmaları için nasıl bir potansiyel içeriyor?
Mehmet Sönmez: Bir kere perakende mağazacılık alanında inanılmaz bir boşluk var. Bizim bildiğimiz markalardan bahsediyorum. Dizilerimiz orada da seyrediliyor. Bu dizilerde ne yeniliyor, içiliyor ve giyiliyorsa hemen benimseniyor. Orada bir açlık var…
Alt yapı, enerji ve inşaat taahhüt alanında büyük bir potansiyel var. Zaten Türkiye demek inşaat demek, taahhüt demek, gıda demek, tekstil demek… Herkes Erbil’e gidiyor; ben de diyorum ki, Erbil tamam ama Bağdat’ta Erbil’in 3 katı potansiyeli var. Kendi gözlerimle gördüm; gitmeyince anlayamıyorsunuz ama sokakta dolaşınca bunu daha iyi anlıyorsunuz. Biraz güvenlik kaygısı var, o yüzden bir bilenle gideceksiniz, Burgan Bank’la gideceksiniz.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster