Ana SayfaRöportajlarBiz sektörün hücumbotuyuz---

Biz sektörün hücumbotuyuz

4 / 10
Biz sektörün hücumbotuyuz
22 Nisan 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

BURGAN YATIRIM ARACILIĞIYLA KÖRFEZ’İN PARALARINI YÖNETMEYE TALİBİZ

-Burgan Bank’la gitmenin nasıl bir avantajı olacak?
Mehmet Sönmez: Bu çok yeni bir konu, anlaşma önceki hafta oldu. Şu anda nakit aracılığı işini başlattık. Ayrıca orada bir firma buldunuz diyelim. Ama o firma güvenilir mi, değil mi? İstihbarat anlamında çalışmaya başladık. Şimdi burada bankanın içinde Irak masası kuruyoruz. Irak masasından ve şubelerimizden her türle desteği vereceğiz.

-Irak’ta sizin için nasıl bir potansiyel var, tahmininiz nedir?
Mehmet Sönmez: Erbil’de Türk bankalarının şubeleri var. Ödemeler genelde Türk firmalarının. Ödemeleri ya da tahsilatlarını Erbil üzerinden getiriyorlar veya bavul yoluyla. Biz Irak dış ticaretinde ilk aşamada yüzde 1’lik bir payı hedefliyoruz. Aynı uygulamayı sırasıyla Cezayir, Ürdün, Tunus’ta da yapacağız. Bunların hepsini bu yıl içerisinde tamamlayacağız.

Kuveyt meselesini biraz açarsak?
Mehmet Sönmez: Kuveyt’te çok büyük fonlar var. Bankamızın iştiraki Burgan Yatırım aracılığıyla Körfez’in paralarını yönetmeye talibiz. Birincisi Türkiye’ye sermaye girişi sağlayıp KOBİ’lere ve Türkiye’ye direkt yatırımları yönlendirmek istiyoruz. İkinci olarak oradaki fonların, firmaların, şahısların paralarını bizim buradaki yeni kurmakta olduğumuz özel bankacılık aracılığıyla Türkiye’ye getirip, Burgan Portföy şirketinde değerlendirerek yönetmek istiyoruz. O yüzden Körfez’den Türkiye’ye fon girişini sağlama misyonumuz var.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster