Ana SayfaRöportajlarBiz sektörün hücumbotuyuz---

Biz sektörün hücumbotuyuz

6 / 10
Biz sektörün hücumbotuyuz
22 Nisan 2013 - 06:53 www.finansgundem.com

SERMAYE PİYASALARINA KATKIDA BULUNACAK İNTERNET SİTEMİZ 2 MAYIS’TA HİZMETTE

-Bu fonla gelirken nelere dikkat ediyorlar? Ölçüleri, kıstasları nedir?
Mehmet Sönmez: Birincisi siyasi ve ekonomik işbirliğinin gelişmesi. İkincisi güven ve huzur ortamının sağlanmış olması. Mesela İstanbul’da ‘kap-kaç’ işinin neredeyse bitmiş olması artı bir puan. Üçüncüsü geçmişte de Türkiye’ye Arap turist akını olduğu dönemler oldu. Sarıyer, Tarabya’ya çok Arap turist gelirdi. Onları çok kazıkladık zamanında… Bir kere kazıklıyorsun, adam bir daha gelmiyor. Bir kuşak geçti, biraz unutuldu, biraz da koşullar değişti. Eğer Türklere sunulan koşulların aynısını Arap misafirlerimize de sunarsak Arap turist sayısında ciddi artış olabilir. 30 milyar dolarlık turizm gelirlerimiz içerisinde Araplar’ın payı çok düşük… Başı Ruslar çekiyor, arkasından Almanlar, sonra da diğer Avrupa ülkeleri gelir. Bunun sebebi 1980’lerde Arap turistlere çok kötü davrandık. Artık geçmişten ders alıp, Araplar’a eşit uygulama sağlanırsa iyi bir fırsat olabilir. Burada kontroller çok önemli. Araplar daha çok para harcamaya geliyorlar. Bu yıl İstanbul ve Bodrum’da her yıl gördüğümüzden daha fazla Arap turist göreceğiz.

-Grup olarak bankacılığın dışındaki finans alanlarında da faaliyetleriniz var? Buralarda yeni açılımlarınız olacak mı?
Mehmet Sönmez: Leasingde Türkiye’de software leasingi yapan ilk şirket olduk. Ayrıca bireysel bankacılık, portföy ve yatırım şirketi tarafında yeni bir dijital platform oluşturuyoruz. Bu platform üzerinden borsaya ve sermaye piyasası enstrümanlarına ulaşımda en hızlı, en güvenilir bir internet sitesini 2 Mayıs’ta devreye sokuyoruz. Burgan Yatırım üzerinden yapıyoruz. Burgan Bank müşterileri de kullanabilecek. Amacımız, Türkiye’de bireysel bankacılık anlamında tasarrufların teşvik edilmesini sağlamak ve sermaye piyasasına gelişimine katkıda bulunmak… Mevcut örneklerinden daha gelişmiş bir versiyonu olacak.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster