Ana SayfaRöportajlarBirçok teknolojik devrimin arkasında o var---

Birçok teknolojik devrimin arkasında o var

9 / 11
Birçok teknolojik devrimin arkasında o var
09 Eylül 2013 - 12:42 www.finansgundem.com

BANKALARIN APPLE'DAN ALMASI GEREKEN ÖNEMLİ DERS
Bankaların şubelerinin teknolojik evrimleşmesi konusunda neler yapıyorsunuz?

Sezgin Aslan: Birçok banka teknolojiyi yoğun olarak kullanıyor ama bireysel bankacılık alanında öne çıkmak isteyen bankalar daha çok şubelerini teknoloji üssüne dönüştürmeyi hedefliyor. Bankalar şubelerini teknoloji üssüne çevirmeyi hedefliyor. Şubelerde teknolojinin tüm çeşitlerini kullanarak şubeyi bir yaşam alanına çeviriyorlar. Tüm bankalar önümüzdeki yıllarda şubelerini çeşitli teknolojik aletlerle donatacak. Yeni çıkan tüm teknolojik ürünleri bankalarda göreceğiz böylece sadece cihaz olarak değil bir takım uygulamalar da gelişecek.

Bankacılık vizyonunda “omnichannel” tanımı bugünlerde çok revaçta.

Omnichannel, offline ve online hizmetlerin iç içe geçtiği bir düzlemi ifade ediyor. Omnichannel kavramını daha iyi anlatabilmek için en iyi örneklerden biri Apple’ın stratejileri olabilir: Apple ürünleri hakkındaki bilgileri web üzerinden alırız, arkadaşlarımızdan duyarız, gazetelerden okuruz ama Apple mağazasına gidip alışveriş yapmamıza engel değildir tüm bu kanallar. Aksine birbirini tamamlayan ve güçlendiren süreçler olduğunu söyleyebiliriz.

Bankacılık sektörünün de Apple’ın bu başarılı sisteminden ilham alarak yeniden yapılanması ve daha yüksek müşteri sadakati (loyalty) sağlamasının zamanı geliyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster