Ana SayfaRöportajlarBirçok teknolojik devrimin arkasında o var---

Birçok teknolojik devrimin arkasında o var

2 / 11
Birçok teknolojik devrimin arkasında o var
09 Eylül 2013 - 12:42 www.finansgundem.com

CARİ AÇIĞI MİLYONLARCA DOLAR AZALTTIK

Önce kısaca İnnova’yı tanıyabilir miyiz? Kaç yıldır faaliyette? Ne kadar çalışanı var?..

Sezgin Aslan: 1999 yılından bugüne telekomünikasyon, finans, üretim, kamu ve hizmet sektörleri başta olmak üzere her sektördeki kuruluşun bilişim ihtiyaçlarına çözümler arayan bir firma olduk. İnnova, 2007 yılında en önemli müşterisi Türk Telekom Grup Şirketleri bünyesine girerek, İstanbul, Ankara ve Dubai’deki ana ofislerinin yanı sıra Türkiye’nin çeşitli bölgelerine yayılmış 13 ofisi üzerinden faaliyetlerini sürdürmeye devam etmektedir.

Farklı teknolojilerde bilgi birikimine sahip 450 mühendis ve toplamda 700 kişiyi aşkın profesyonel kadrosuyla uluslararası standartlarda ürettiği çözümleri şimdiye kadar 3 kıtada 28 ülkeye ihraç etmeyi başarmıştır. 2012 yılında toplam 60 milyon euro proje toplamına ulaşarak, ülke ekonomisine ve cari açığa büyük katkı sağlamıştır.

Ülke ekonomisine katkı sağlayan örnek bir hikayeniz var mı?

Sezgin Aslan: Evet var. Bir müşterimizin yazılım ihalesine katıldık, 1,5 milyon TL’lik ihaleydi. Biz çözümümüzü ortaya koyduk ve teklifimizi verdik. Ancak müşteri globalde kendini ispatlamış bir yurtdışı firmadan da teklif almak ve çözümlerini değerlendirmek istemişti. Günün sonunda tekrar bizimle görüştüler ve yurtdışında bir araya geldikleri firmanın 7,5 milyon euro teklif ettiğini söyleyerek bizi tercih ettiler. Yurt dışı firmanın artı yıllık servis ücretleriyle 10 yıl sonunda 15 milyon euroya mal olacak proje, tamamen bizim yerli çözümlerimizle gerçekleşti. Bu sayede yaklaşık 12-13 milyon euronun yurtiçinde kalmasını sağladık. Ayrıca Türkiye’de yaptığımız projeleri 3 kıtada 28 ülkeye ihraç ederek önemli bir bilişim ihracatı gerçekleştirdik.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster