Ana SayfaRöportajlarBirçok teknolojik devrimin arkasında o var---

Birçok teknolojik devrimin arkasında o var

4 / 11
Birçok teknolojik devrimin arkasında o var
09 Eylül 2013 - 12:42 www.finansgundem.com

PAYFLEX İLE DEVRİM YAPTIK

Finans ve bankacılık sektörüne ne gibi çözümler getiriyorsunuz?

Sezgin Aslan: Bankacılık ve finans sektöründe PayFlex, kartsız para çekme, sanal POS yönetimi, mobil ödeme sistemleri, tahsilat, sadakat, müşteri ilişkileri, POS cihazları, ön ödemeli (prepaid) kart sistemleri, sigorta acente yazışma yönetimi, genel muhasebe işlemlerine yönelik özel olarak tasarlanmış çözümler geliştiriyoruz.

Bankalar için sanal ortamda evrimleşmeyi nasıl sağlıyorsunuz?

Sezgin Aslan: Biz İnnova olarak bankacılık sektörünün teknolojik gelişiminde hem şube çözümlerinde hem de sanal ortamdaki çözümlerinde varız. Bankalara sanal ortamda getirdiğimiz birçok teknolojik çözüm var. Yaptığımız projeleri Türkiye'de ilk ve bizim geliştirdiğimiz PayFlex çözümleri üzerinden gerçekleştiriyoruz.

Bankalar, müşterilerin alternatif dağıtım kanallarını kullanmalarını böylelikle şubelerdeki müşteri yoğunluğunun azalmasını istiyorlar. Fatura tahsilatı, para transferi gibi işlemlerin şube personeli tarafından yapılmasını tercih etmiyorlar. Yoğunluğun azalması ile şubelerdeki personelin, daha büyük hacimli işlemleri olan müşterilere daha fazla vakit ayırabilmesi için zaman kazanmaya yönelik stratejiler geliştiriyorlar.

Alternatif dağıtım kanalı olarak yola çıkan internet şubesi artık bankaların hem işlem hacmi hem de işlem adedi bakımından en büyük şubesi konumuna geldi. Üstelik bazı işlemler için gece-gündüz açık olarak hizmet veriyor.

Yeni trend ise akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla mobil bankacılık oldu. Bankalar müşterilerine hareket halindeyken de hizmet verebilmek için mobil uygulamalar sunuyorlar. Müşteri bu sayede, ne zaman isterse, ne zaman ihtiyaç duyarsa bankacılık işlemlerini gerçekleştirebiliyor.

Bankaların yeni teknolojilerle bankacılık işlemlerini müşteriye çok kanaldan ve sürekli sunma çabaları, müşterilerin de memnuniyetlerini, hayat kalitelerini artırırken, onların beklentilerini de üst seviyeye taşıyor. Müşteri, her yerden bankacılık işlemi yapmak istiyor ama bankacılık uygulamasına girişin zor olmamasını istiyor. Uygulamanın kullanıcı dostu olmasını istiyor. Bir anlamda, müşterinin bulunduğu ekranda onun neye ihtiyacı olabilecekse bu bilgilerin ve ilgili ekranlara kolay geçişlerin sağlanmasını istiyor. Çünkü cep telefonunu kullanarak bankacılık işlemi yapan müşteri de zaten mobil halde. Bu sebeple dar bir vakitte işlemini hemen yapabilmeyi, günlük hayat koşuşturması içinde işlemlerini yapabilmeyi istediği için mobil uygulamaları kullanıyor.

Günümüzde müşteriler bankacılık işlemlerini nerede olurlarsa olsunlar mobil uygulamalar üzerinden yapabilir duruma geldiler. Ama müşteri ne kadar mobil hale gelirse, bu işlemler için ayıracağı zaman dilimi de daraldığı için, az zamanda hızlı ve çok işlemi yapabilmek istiyor. Yine aynı sebeple, mobil bankacılık uygulamasına girişin çok güvenli olmasını istiyor ama aynı zamanda kendisine de en az zahmeti verecek şekilde yapılabilmesini talep ediyor.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster