Ana SayfaRöportajlarBeşiktaş aşığı İYİ Parti belediye başkan adayı Affan Keçeci konuştu---

Beşiktaş aşığı İYİ Parti belediye başkan adayı Affan Keçeci konuştu

2 / 15
Beşiktaş aşığı İYİ Parti belediye başkan adayı Affan Keçeci konuştu
18 Mart 2019 - 11:25 www.finansgundem.com

“İMZAM TAKLİT EDİLDİ, SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU YAPTIM”

-Peki ne oldu? Niye CHP’den ayrıldınız?  

Affan Keçeci: Hakkındaki iddialar sonucunda görevden uzaklaştırılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’la birçok konuda ters düştüm, anlaşamadım. Bardağı taşıran damlalardan bir tanesi Murat Hazinedar’ın benden imzalamamı istediği resmi bir yazı oldu. Murat Hazinedar’ın ısrarına rağmen prensiplerime aykırı bulduğum ve Beşiktaş’ın aleyhine olduğunu düşündüğüm bu yazıyı imzalamayı reddettim. Maalesef, bir hafta sonra yazının, imzamın taklit edilmek suretiyle yürürlüğe girdiğini öğrendim. Derhal savcılığa suç duyurusunda bulundum. Adli merciler tarafından imzanın bana ait olmayan, “taklit bir imza olduğu” ispat edildi. Ama imzayı kimin attığı bulunamadı.  

-Nasıl yani? Belediye Başkanı, Meclis Başkanı’ndan bir yazı imzalamasını istiyor, Meclis Başkanı bunu reddediyor, sonra yazı Meclis Başkanı’nın imzası taklit edilerek yürürlüğe mi konuyor?  

Affan Keçeci: Aynen öyle efendim. Konuyla ilgili hukuki süreç halen devem ediyor.  

-Sonra neler oldu? 

Affan Keçeci: Taklit imza olayının arkasından gelişen süreç içerisinde Beşiktaş Belediyesi ile ilgili bütün yöneticiliklerimi bıraktım. Murat Hazinedar görevinden uzaklaştırıldıktan sonra kural gereği Beşiktaş Belediye Meclis’in içinden bir başkan seçilmesi gerekiyordu. Ama benim seçime girmem parti yönetimi tarafından engellendi. Hem imzamın taklit edilmesine sessiz kalınması, hem de seçime sokulmamam benim temel prensibim olan demokrasinin artık olmadığına inanmama neden oldu. Başta CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olmak bütün ısrarlara rağmen prensiplerim gereği CHP’den istifa ederek bağımsız kaldım. Şunun bir kere daha altını çizeyim, Atatürk ilkelerini sembolize eden altı okuna yürekten inandığım hala da bu altı oka gönülden bağlı olduğum ortam anlattığım bu olaylardan dolayı işlemez olmuştu. Bu nedenle CHP’den ayrıldım. Bir süre sonra İYİ Parti üst yönetiminin teklifi üzerine 2018 yılı başında İYİ Parti’ye geçtim. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster