Ana SayfaBankacılıkBankalar dönüşüyor---

Bankalar dönüşüyor

4 / 10
Bankalar dönüşüyor
03 Mayıs 2019 - 17:54 www.finansgundem.com

VERİMLİLİK İÇİN YATIRIM

Şubelerin dijitalleşmesi ve insan kaynağının bu doğrultuda şekillendirilmesinin sonuçları mali tablolara da yansıyor. Örneğin 2018’i, insan kaynağı dijital bankacılığa yatırım yaparak geçiren Burgan Bank, yapılan bu yatırımlarla olağandışı piyasa koşullarına rağmen giderlerinde yalnızca yüzde 13 artış gözlemledi. Bu durumun kârlılığa da önemli bir katkısı olduğunu vurgulayan Burgan Bank İnsan Kaynakları Eğitim ve Organizasyon Genel Müdür Yardımcısı Levent Ergin, şöyle konuşuyor: “2017’de yüzde 60 olan gelir/gider rasyomuz 2018’de yüzde 46’ya düştü. Tüm bu olumlu gelişmeler, operasyonel gelirlerimizin geçen yıla kıyasla 2 kat artış göstermesiyle sonuçlandı. Kredi karşılıkları ve vergi sonrası net kârımız da yüzde 47 mertebesinde iyileşme gösterdi.” Alternatif Bank da dijital bankacılık uygulama, geliştirme ve dijital kanal yönetimi gibi müşterilere ve çalışanlara yönelik mobil bankacılık uygulamalarına odaklanıyor. Şubelerdeki satış ekiplerine özel olarak “Mobilnext” uygulamasını geliştiren bankanın genel müdür yardımcısı Ebru Taşçı Firuzbay, “Müşteri sayımız 2018 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 26 oranında artış gösterdi” diyor. Ana odaklarına dijitalleşmeyi alarak 484 milyon TL yatırımla ana bankacılık sistemini yenilediklerinden bahseden HSBC Genel Müdürü Selim Kervancı, “en sağlıklı insan sistemini” oluşturmayı hedeflediklerini söylüyor.

Genel müdürlük binasına 309 milyon TL yatırım yaparak açık alan konsepti getirdiklerini, kendisi dahil hiç kimsenin bir ofisi olmadığını ve böylece takım çalışmasını artırdıklarını ifade ediyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster