Ana SayfaBankacılıkBankalar dönüşüyor---

Bankalar dönüşüyor

3 / 10
Bankalar dönüşüyor
03 Mayıs 2019 - 17:54 www.finansgundem.com

ŞUBE NÜFUSU AZALIYOR

Bankaların insan kaynaklan stratejilerinde değişimi getiren en önemli olgu, teknolojik yenilikler. 10 yıl sonra bankacılıkta şubelerin kalktığı, bankaların bu maliyet kaleminden kurtulduğu ve insanların daha esnek işlem yaptıklarını göreceğimizi söyleyen Heidrick & Struggles’m Türkiye yönetici ortağı Ayşegül Aydın, “2025-2030’da dünyada operasyonel işlerin yarısının makinelere geçeceği öngörülüyor. Bu yeni dünyada bankaların İK'larının da bildiklerini unutması, kendilerini yeni dünyaya adapte etmesi gerekiyor” diyor.

Gelecek senaryolarına hazırlanan bankalar, dijital yatırımlarına hız kazandırıyor ve insan kaynağını da buna göre yeniden tasarlıyor. Dijitalleşmenin en belirgin sonucu da şubelerde görülüyor. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, son 5 yılda sektördeki şube sayısında 1.500 civarında azalma olduğunu söylüyor. Aynı şekilde şube çalışanlarının oranı da düşüyor. Örneğin Garanti Bankası’nın 2014 yılında, toplam çalışanlar arasında şubede çalışanların oranı yüzde 65’ken bu oran bugün yüzde 57’ye geriledi. Bu oranların, Yapı Kredi Bankası’nda yüzde 63’ten yüzde 54’e, Albaraka Türk’te yüzde 66’dan yüzde 63’e düştüğü görülüyor.

Bunun en büyük nedeni de müşterilerin bankacılık işlemlerini dijital kanallardan yürütmeyi tercih etmesi. Dijital kanalların işlemlerde payını İş Bankası gibi bankalar yüzde 90’a kadar çıkarmış durumda. Hal böyle olunca bankalar şubelerde “verimlilik” formüllerine gidiyor. Örneğin QNB Fi- nansbank İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Cenk Akıncılar şöyle konuşuyor:

“2016 yılında şubeler üzerinden yönettiğimiz operasyon kadrolarının etkinliğini artırmak adına bölgesel yönetime geçtik. Bu çerçevede aslında şube kapatmak yerine şube birleşmelerine giderek verimliliği artırdık.”


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster