Ana SayfaBankacılıkBankalar dönüşüyor---

Bankalar dönüşüyor

7 / 10
Bankalar dönüşüyor
03 Mayıs 2019 - 17:54 www.finansgundem.com

ESNEKLİK ÖNE ÇIKIYOR

İnsan kaynakları kurallarında en sıkı sektörlerden biri kuşkusuz bankacılık... Öyle ki eskiden bazı bankalarda takım elbisenin rengine kadar belirlenen katı uygulamalar söz konusuydu.

Ancak artık yeni nesiller, daha esnek, yaratıcılığı besleyen kurumlarda çalışmak istiyor. Çevik organizasyonları ayakta tutacak yetenekli gençlerin beklentisi, bankaların katı kurallarını esnetmesini gerektiriyor. Günümüzde bu dönüşüm gözle görülür biçimde artmış durumda. Ancak uzmanlar, önümüzdeki 5 yılda bankalarda çok daha fazla esneklik görüleceğini, evden çalışama ve esnek çalışma saatlerinde ilerlemeler kaydedileceğini söylüyor. Örneğin Akbank, evden çalışma sistemini Akbank Bankacılık Merkezi’ndeki bazı ekiplerde başlattı. Bu yıl başlayan uygulamanın diğer ekiplerde de yaygınlaştırılması düşünülüyor.

Esneklik konusundaki uygulamalarıyla öne çıkan ING Bank’ın İK genel müdür yardımcısı Bahar Özen ise şöyle konuşuyor:

“Bizde kıyafet zorunluluğu yok, çalışanlarımız günlük hayatlarında nasıl giyiniyorlarsa işe de öyle gelebiliyor.

Genel müdürlükte çalışma saatlerimiz esnek. İsteyenler 07.00-16.00 arası çalışabildiği gibi 10.00-19-00 arası da mesai yapmak mümkün. Esnek çalışma modelimiz Mayıs 2018’den beri tüm şubelerimizde de uygulanıyor. Örneğin ayda 2 kez ‘1 saat geç gel’ ya da ‘1 saat erken çık’ uygulamasından faydalanan şubelere, cuma günleri kot giyebilmelerini mümkün kılan kıyafette esneklik uygulaması sunuyoruz. Genel müdürlük çalışanlarımız haftanın 2 günü ofis dışından çalışabiliyor. Geçen yıl başlattığımız Flexi35 uygulamasıyla da talep eden genel müdürlük ve Kahramanmaraş Operasyon ve Çağrı Merkezi çalışanlarımız, ister yaz ister kış döneminde geçici olarak İzmir’deki ofisimizden çalışabiliyor.


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster