Ana SayfaLeasing-FaktoringFaktoringin avantajları neler?---

Faktoringin avantajları neler?

12 / 12
Faktoringin avantajları neler?
29 Mart 2016 - 10:03 www.finansgundem.com

FAKTORİNGİN AVANTAJLARI

Tahsilat ve garanti: Faktoring firması, müşterisinin vadeli alacaklarının tahsilatını takip eder. İhracat faktoringi işlemlerinde ise ihracat bedelinin tahsil edilmeme riskini garanti altına alır. Tahsilat işlemlerinin faktoring şirketlerince yapılması, İşletmelerin tahsilat İşlemleri için zaman ve eleman ayırması yerine, üretim, yatırım ve pazarlama işlemleri ile uğraşmaları için zaman tasarrufu sağlar.

Finansman: Satıcı firmalar vadeli alacaklarını faktoring şirketine devrederek alacak tutarının belirli bir yüzdesini vadesinden önce nakit olarak kullanma imkanına kavuşur. Böylece İşletmeler üretim, satış ve mal ya da hizmet alımları için herhangi bir dış kaynağa gerek duymadan işletmeye ait alacaklardan finansman sağlamış olur.

Rekabet: Satıcı firmanın, alacaklarını, vadesini beklemeden nakde çevirmesi, alıcılarına daha çok vadeli satış yapma imkanı veriyor. Bu da satıcının piyasadaki rekabet gücünü artırır.

İstihbarat: İşletme yöneticileri, faktoring firmalarınca yapılan güvenilir istihbarat sonuçlarına göre yurtiçi ve dışı müşterilerinin mali durumundan en kısa zamanda haberdar olur. Böylece geleceğe dönük önemli kararları daha kolay alır.

Bilanço: Faktoring yapan işletmelerin bilançolarında görülen alacakları ve ticari borçları azalır; buna bağlı olarak yaratacakları İşletme sermayesi artar. Bu durumda işletmenin bilançosu daha likit hale gelir, işletmenin kredibilitesi artar.

(Esin Çetinel/Para Dergisi)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri
BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster